Windows 10 Förhandsgranska Build 14383 Released for PC and Mobile

Microsoft släppte idag den senaste versionen av Windows 10 för Insiders. Som vi rapporterade idag, loggar Microsoft av Windows 10 Anniversary Update med RTM 14384. Så vi blir otroligt nära.

Flera av dessa nya förbättringar är passande och färdiga och uppskattas mycket. De borde göra den slutliga versionen mycket bättre.

Windows 10 Förhandsgranska Bygg 14383

Eftersom vi kommer nära RTM, som du kan förvänta dig, finns det flera förbättringar och korrigeringar till den här byggnaden för PC som innehåller följande:

 • Länken till "Få fler tillägg från butiken" i rutan Tillägg i Microsoft Edge tar dig nu direkt till Store för att hämta tillgängliga tillägg.
 • Vi har ändrat tangentbordsgenväg för att påkalla Cortana i lyssningsläge till Win + Shift + C baserat på feedback från Insiders som upplever ett stort antal oavsiktliga aktiveringar av Cortana i lyssningsläge. Talar "Hey Cortana", när den är aktiverad i Cortana Settings, fortsätter att påkalla Cortana i lyssläge som det alltid har.
 • När du går vidare från den här byggnaden kommer uppdateringar i snabbinsatsområdet för Action Center att bevaras över uppgraderingar.
 • Vi fixade ett problem där du kopplar upp Surface Book från en extern bildskärmsuppsättning som primär kan resultera i Surface Book-skärmen som visas i stående istället för att ligga till dess att du har lossnat och monterat på skärmen igen.
 • Vi har löst ett problem där appen Inställningar visade mediekontroller i fönstret för aktivitetsfältet.
 • Vi har löst ett problem där det går att dra dialogrutainnehållet mellan två skärmar med olika DPI-filer, så att dialoghalten inte längre visas korrekt
 • Vi fixade ett problem där rutan som användes för att ange ett valt tillstånd i knapparna för knapparna för appbar inte var synlig i hög kontrast, till exempel i menyn Foton under "...".
 • Vi fixade ett problem där du ansluter till en dator med fjärrskrivbord när ett maximerat fönster ligger direkt bakom dialogrutan Fjärrskrivbord skulle resultera i att efterföljande fönster för referensgränssnitt visas bakom det maximerade fönstret.
 • Vi har löst ett problem där Explorer.exe skulle hänga efter vissa skärmkonfigurationer efter att ett verktygstips visas.
 • Vi löst ett problem som resulterade i vissa Bluetooth-möss, till exempel Microsoft Arc Touch Mouse, som ibland accelererar felaktigt när du flyttar markören över skärmen.
 • Vi fixade ett problem där på vissa webbsidor i Microsoft Edge när berättaren var i skanningsläge och gick linje för rad genom en lista med hyperlänkar, berättar Narrator inte att dessa var hyperlänkar.
 • Vi har löst ett problem med vissa webbplatser som kan orsaka minnesläckage och blir oförsvarliga i Microsoft Edge när LastPass-tillägget har aktiverats.

Flera av dessa nya förbättringar är passande och färdiga och uppskattas mycket. De borde göra den slutliga versionen mycket bättre. Speciellt förbättringarna i Microsoft Edge-webbläsaren.

Självklart finns det fortfarande några kända problem för PC (som inte är så många) som inkluderar följande:

 • Om du ser en anmälnings popup en gång om dagen som startade den 7/1 och sa att din Windows-utvärderingsexempel löper ut den 7/15/2016, oroa dig inte - det här är en överflödig dialog och ditt operativsystem utgår inte. Dialogrutan kommer också att gå bort snart.
 • En ny fix gjordes för Hyper-V-firmware som påverkar möjligheten att starta Windows Server 2016 Tech Förhandsgranska 5 VM med Secure Boot aktiverad. En fix för TP5-byggnader har dock utvecklats, men på grund av utgivningsplaner kommer insiderförhandsgranskningsändringar att släppas innan TP5-fixet släpps. Under den tiden kommer det att misslyckas om du försöker starta en ny TP5 VM med Secure Boot. Lösningen är att inaktivera Secure Boot under den här perioden.

För mer om Windows 10 Mobile ändringar och problem, kan du läsa hela rapporten på Windows 10-bloggen.

Det är också värt att notera att Dona Sarkar, ledare för insiderprogrammet, har ett särskilt meddelande:

Vi släppte bara Build 14383 för PC + Mobile till #WindowsInsiders. Massor av korrigeringar så pls installera & skicka oss feedback! https://t.co/51RF5heNnr

- Dona Sarkar (@donasarkar) 7 juli 2016