Hur man anpassar bandet i Office 2016

Microsoft introducerade bandet i Office 2007. De flesta människor älskade det eller avskedade det. Inlärningskurvan på bandet var lite brant först. Du var tvungen att lära dig var alla dina mest använda kommandon var över igen.

I Office 2010 gjorde Microsoft det enklare att anpassa bandet. Om du inte gillar att hoppa runt till de olika flikarna på bandet för att komma åt kommandon, kan du skapa en ny flik och lägga till de kommandon du använder mest för. Du kan också ordna kommandon på den nya fliken i grupper för att göra dem ännu enklare att hitta. I Office 2016 är den övergripande metoden för att anpassa bandet detsamma, med några små tweaks.

Lägg till en anpassad flik till bandet i Office 2016

Vi lägger till en anpassad flik i Word 2016, men processen är densamma för de andra Office-programmen och i Office 2013. Det fungerar också för Excel 2016 och Outlook 2016. Om du kör Office 2010 läser du den här steg-för-steg-handledningen för stegen i den versionen av kontoret.

Öppna ett Office-program och högerklicka på bandet. Välj sedan Anpassa bandet på popup-menyn.

Skärmen Anpassa bandet och tangentbordsgenvägar i dialogrutan Ordalternativ öppnas. Det finns många sätt att anpassa bandet. För standardflikarna och kommandon som redan finns på bandet kan du gömma flikarna och flytta grupper runt på flikarna. Du kan inte lägga till kommandon i befintliga flikar eller flytta kommandon runt på flikarna.

Du kan dock lägga till egna flikar i bandet, där du kan lägga till kommandon i en grupp, ändra flikarnas ordning, lägga till nya flikar, skapa nya grupper på en flik och ändra gruppernas ordning på en flik.

Som standard visas huvudflikarna i listan till höger. Det här är flikarna du ser hela tiden. Det finns också verktygsflikar, som är specialiserade flikar som bara visas när vissa typer av innehåll väljs, som ett bord eller en bild. I rullgardinsmenyn Anpassa rullgardinsmenyn kan du välja vilken typ av flikar som ska visas i listan eller för att visa båda typerna.

För vårt exempel ska vi skapa en ny anpassad flik, lägga till en andra grupp i fliken (en är skapad som standard) och lägga till kommandon till grupperna. För att börja, klicka på Ny flik nedanför fliken lista till höger.

Byt namn på flikar och grupper

Som standard heter den nya fliken Ny flik . Låt oss tilldela det ett bättre namn.

Välj fliken i listan och klicka sedan på Byt namn på .

Du kan också högerklicka på fliknamnet och välja Byt namn på popup-menyn.

Ange ett nytt namn för fliken i dialogrutan Byt namn och klicka på OK .

Varje flik måste ha minst en grupp på den, så en grupp läggs automatiskt till i din nya flik. Låt oss byta namn på den gruppen.

Välj gruppen och klicka på Rename, som du gjorde för fliknamnet. Du kan också högerklicka på gruppnamnet och välja Byt namn på popupmenyn.

Dialogrutan Byt namn på grupper är lite annorlunda. Förutom att du anger ett nytt namn i rutan Visa namn kan du också välja en ikon för gruppen i symbolrutan .

Ikonen du väljer i dialogrutan Byt namn på en grupp används om du lägger till gruppen till snabbåtkomstverktygsfältet för enkel åtkomst. Om du vill lägga till en grupp i verktygsfältet Snabbåtkomst högerklickar du på gruppnamnet och väljer Lägg till till snabb åtkomstverktygsfält i snabbmenyn.

Lägg till kommandon till en anpassad flik

Nu lägger vi till några kommandon till fliken. Kommandon läggs bara till i grupper på fliken. Därför måste varje flik ha minst en grupp.

Om du vill lägga till ett kommando i gruppen på din nya flik väljer du ett kommando i listan till vänster och klickar på Lägg till . Om du inte ser kommandot du vill ha, välj Alla kommandon på rullgardinslistan Välj kommandon ovanför kommandolistan.

Lägg till en ny grupp i en anpassad flik

Som vi nämnde hjälper grupper att organisera kommandon på din nya flik. Så, låt oss lägga till en andra grupp på vår flik.

Kontrollera först att fliknamnet eller någon grupp på fliken är vald. Klicka sedan på Ny grupp .

Nu lägger du till kommandon till dina grupper som du passar, precis som vi pratade om tidigare.

Omordna kommandon, grupper och flikar

Du har lagt till kommandon till grupperna på din nya flik och du bestämmer dig för att omorganisera dem.

Välj kommandot du vill flytta och klicka på upp- eller nedåtpilknappen till höger. Du kan omorganisera grupper på flikar på samma sätt.

Du kan också dra och släppa ett kommando till en annan plats i samma grupp eller till en annan grupp. Du kan till och med dra och släppa ett kommando till en grupp på en annan anpassad flik. Drag och släpp fungerar också för att omorganisera grupper på och mellan flikar.

Du kan också flytta flikar på bandet, både anpassade flikar och inbyggda flikar.

För att flytta en flik väljer du fliken och klickar uppåt- eller nedåtpil till höger. Du kan också dra och släppa flikar för att flytta dem.

Använd din nya anpassade flik

När du är klar med att konfigurera din anpassade flik klickar du på OK i dialogrutan Ordalternativ.

Du får se din anpassade flik n Ribbon, där du snabbt kan komma åt allt kommando du använder oftast.

Har du skapat egna anpassade flikar i Office? Vilka kommandon har du lagt till i dina egna flikar som du brukar oftast? Dela dina idéer i kommentarerna.