Så här kopierar du kontaktfödelsedagar till din Google Kalender

Minns du vilken dag du föddes? Jag hoppas så ... men hur är det med dina vänner, familj och kollegor? Låt möta det. Ingen gillar att bli äldre, så vilket bättre sätt att visa någon du bryr dig om än genom att påminna dem om det!

Oavsett om du gillar att spåra folkens ålder, tända kakor i brand eller ha en intensiv rädsla för clowner och vill veta vilken dag som är bäst att gömma i din underjordiska bunker ... Google Kalender har en praktisk funktion för spårning av födelsedagar och evenemang. Var bara försiktig med hur du använder det, eftersom inte alla har samma åsikt om deras födelsedag ...

Kopiera födelsedagskontakter till Google Kalender

För att denna handledning ska fungera krävs det att du håller reda på kontaktens födelsedagar via Google-kontakter. Kontakthanteringen ska vara sömlös om du har din iPhone eller Android-smartphone synkroniserad med Gmail för kontakthantering eftersom Gmail verkligen är där all information sparas.

Innan du lägger upp det finns det ett försök att nämna: Google Kalender skickar inte automatiskt meddelanden om kommande födelsedagar. Eventuella varningar som du vill ta emot måste läggas till manuellt, så om du har hundratals kontakter som du vill hålla reda på kan det här bli en avbrottsbrytare! Det finns emellertid ett smidigt RSS-flöde som du kan prenumerera på med Google Rea ... oh vänta ... en RSS-läsare som feedly.

För att lägga till den här kalendern krävs bara några steg. Öppna Google Kalender-sidan och klicka på nedpilen bredvid Övriga kalendrar. Välj sedan Bläddra i intressanta kalendrar i rullgardinsmenyn .

På sidan Intressanta kalendrar klickar du på fliken Mer och sedan på knappen Prenumerera längst upp i listan. Den du vill ha är uppenbar och märkt "Kontakter" födelsedagar och evenemang. "

Nu om du väljer den här kalendern får du se födelsedagar av dina kontakter och händelser som dina kontakter offentliggörs. Födelsedagar symboliseras av en liten tårtaikonen.

Det är allt som finns där. Nu kan du hålla reda på din väns födelsedagar och påminna dem hur gammal och klok de är!