Surface Studio - Microsoft Reinvents Datorn vid Windows 10 Event Today

inte

I ett ord visade Microsofts vision idag i händelsen Windows 10 ambitiös . De uppenbara höjdpunkterna är den nya Windows 10 Creators Update, den nya Surface Book med 16 timmars batterilivslängd och den fantastiska allt-i-ett Surface Studio som spelar en gigantisk 4, 5K pekskärm och en ny inmatningsenhet som Microsoft precis uppfunnit: ytskivan. Kombinerat inkapslar dessa utgåvor Microsofts omförklaring av vad Windows-hårdvara och programvara gör för dig, men också vad du gör med Windows. Här är vad de sa på Windows Experience Blog:

Med Windows 10 är vårt mål att få Gutenberg Press på den här nästa generationen av datorer, vilket möjliggör 3D-kreativitet, blandad verklighet och eSports & Game Broadcasting för alla.

Microsoft bygger nu Windows för oss "skapare". Det är temat för deras vision och markerar mina ord, du kommer att höra termen "skapare" mycket de kommande månaderna. På sitt ansikte känns det som marknadsföring. Men när du börjar lära dig om produkterna är det verkligen inspirerande.

Låt oss gå över höjdpunkterna.

Surface Studio: "Det kommer att förändra hur människor jobbar på sitt skrivbord." - Förbeställning nu

Att ringa Surface Studio en allt-i-ett stationär dator eller citera specifikationerna gör det inte riktigt rättvisa. Det är mer än så. Som Microsoft säger det är det en ny kategori av enheter. I skrivbordsläge är det en dator. I studioläge är det en digital duk. Innovationen kretsar kring nollgränsledjärnet, den nya Surface Dial och den massiva 28-tums PixelSense-skärmen. De första 10 sekunderna av den här videon kommer att förklara vilket digitalt lerretskoncept som är bättre än vad du läser:

">

Surface Dial är återigen ambitiös. Precis som du inte kan uppfinna en bättre musfälla, har ingen uppfunnit en bättre mus på årtionden. Vid slutet av dagen befinner vi oss fortfarande framför en mus och ett tangentbord när vi sätter oss ner för att göra arbete. Om ytan ringer upp kan allt ändras.

Du kan förbeställa Surface Studio just nu till detaljpriset på $ 2, 999. Den skickas den 15 december 2016. Specifikationerna nedan:

  • 28-tums PixelSense Display med penn och beröring
  • Skärmen justerar tyngdlöst på sin Zero Gravity Hinge mellan Desktop Mode och Studio Mode.
  • 6: e generationen Quad Core Intel Core i5 / i7
  • NVIDIA Geforce GTX 965M / 980M med 2 GB / 4 GB GDDR5-minne
  • 4 USB 3.0-portar i full storlek, SD-kortläsare i full storlek, Mini DisplayPort.
  • Kompatibilitet med yta
  • Windows 10 Pro

Åh och en mer video. Detta är en mycket artsy, med en mycket berömd omslag av "Pure Imagination" från Willy Wonka av en okänd artist.
">
Observera att detta inte är samma version som Fiona Apple gjorde för Scarecrow-videon för Chipotle. Människor spekulerar på att det är Flannel Graph som täcker melodin, men versionen på YouTube och Spotify är inte riktigt densamma. Det är klart det här är en original sylt, eller åtminstone en original remix.

Uppdateringar för Windows 10 Creators Version 1703

Microsoft presenterade nästa stora uppdatering till Windows 10, dubbed Creators Update. Den nya versionen fokuserar på kreativitet, virtuell verklighet, blandad verklighet, spel och samarbete. Det är operativsystemets utföringsform av andan i Surface Studio, men det rullar ut till alla Windows 10-enheter.

Den stora saken: 3D för alla. Detta är ett viktigt tryck för att få 3D-utskrift, 3D-design, immersiv 3D-innehåll och virtuell verklighet och blandad verklighet för att nå kritisk massa. Återigen är en video värd en miljon ord:
">

Notablly, vi täckte den ryktade nya Paint version som väntar i vingarna. Det här är uppenbarligen en ännu större utveckling än vi trodde.

Paint 3D gör det enkelt att konvertera en 2D-bild till 3D-minnen med hjälp av en funktion som heter Magic Select. Microsoft rullar också ut sitt nya 3D-innehållsgemenskap som heter Remix3D.com för att publicera och dela 3D-skapelser med massorna.

Microsoft Office kommer snart att lägga till inbyggt stöd för 3D-innehåll. Men Microsoft HoloLens är den stora hårddiskutgåvan som stöder 3D-innehåll. Microsoft använder även Microsoft Edge som den första webbläsaren för att stödja 3D-innehåll, vilket tyder på en stor inskjutning till 3D-webbinnehåll. För demo visade Microsoft en prototyp Houzz-webbplats med en användarplockningsmöbler och visualiserar den i rymden. Microsoft HoloLens tillbehör börjar på 299 dollar. Microsoft arbetar med HP, Dell, Lenovo, Asus och Acer för att skapa hårdvaran.

Microsoft HoloLens är inte riktigt nytt för oss - vi såg videon för den tillbaka i januari 2015. Men vad är nytt är den inkommande våg av 3D-innehåll som du kommer att kunna interagera med snart. Den stora saken kommer att bli "blandad verklighet". Microsoft HoloLens-objektiv är transparenta. Det är inte bara en TV-skärm som sitter fast på ditt ansikte. De 3D-bilder du ser hamnar i den verkliga världen. Det är ganska dang futuristiskt:

">

Gaming är också en stor del av Windows 10 Creators Update, med tonvikt på sändningar och eSports. Jen McCoy från XBOX-teamet dämpade spelets sändningsfunktioner. Användare kommer att kunna sända spel från Windows 10. Bara slå Windows-tangenten + G, vilket kommer att hämta en spelfält och klicka sedan på en knapp för att starta sändning. Du kan ha realtidssamtal med medspelare i realtid också. Klubbar låter användarna samlas kring liknande intressen och stämmer in från var som helst när du startar en sändning. Du kan konfigurera anpassade turneringar med hjälp av XBOX Live för att göra tävlingen ännu mer engagerande.

Windows MyPeople är tydligen mindre revolutionerande och excitng än de andra funktionerna, men det kan faktiskt vara den som är mest antagna. Konceptet är att dina kontakter integreras sömlöst i Windows, så att du kan stifta dina favoritkontakter och interagera med dem utan att gå till en annan meddelande- eller social media-applikation. Du kan skicka och visa e-postmeddelanden, dra och släppa foton för att dela, få meddelanden och skicka "Shoulder Taps" till dina kontakter. Denna typ av enhetlig kommunikationsplattform kan möjligen bara ge Slack en löpning för sina pengar.

Microsoft kommer att släppa tidiga byggnader av Windows 10 Creators Update i veckan. Den slutliga versionen kommer att finnas tillgänglig våren 2017.

Surface Book Update - Tillgänglig nu för förbeställning

Panos Panay, ledare för Devices hos Microsoft, introducerade en ny Surface Book med ännu bättre prestanda, batterilivslängd och omformat termiskt system. Surface Book i7 erbjuder nu upp till 16 timmars batterilivslängd. Den nya Surface Book börjar på $ 2400 och kommer att börja startas den 10 november 2016. Det är nästan synd att den nya Surface Booken var så överskuggad av de andra stora annonserna. Det verkar vara en ganska formidabel enhet av sig själv:

De nya hårdvaru- och mjukvarans framsteg är spännande och jag ser fram emot att leka med några av dem snart. Fokus på 3D, blandad verklighet och verklighet visar att Microsoft flyttar in i nästa generation av datorer. Inträdespriset för att förverkliga de nya fördelarna med denna nya teknik är dock ganska hög. Det återstår att se hur många användare lockas till att hoppa in på dessa prispunkter. Microsoft uppmuntrar användare som inte har råd med det senaste att överväga befintliga produkter som Surface Pro 4, vilket kommer att stödja många av kommande förändringar i uppdateringen av Windows 10 Creators.