Så här konverterar du en måttenhet på Android

Om du arbetar mycket med siffror och konverteringar har du säkert laddat ner några konverteringsprogram på din mobilenhet. Medan de flesta hjälper till med grunderna, kan de bli korta när du kanske behöver något lite mer avancerat.

Använda Konvertera allt

Convert Everything är en fullt fungerande konverteringsapp för Android med över 200 måttenheter för dina omvandlingsbehov. Det kan bokstavligen konvertera allt från skruvstorlekar till blodsocker.

Appen är enkel att använda trots den långa listan över konverteringsalternativ. Du kan använda sökfältet för att skriva in specifikt vilken enhet du vill konvertera. Till exempel, om jag ville konvertera tum till millimeter, letar jag efter längd.

Eftersom den här appen har många enheter kan det finnas mer än ett sökresultat, så du kan behöva bestämma vilken du letar efter. För att följa mitt exempel ovan valde jag längd / distans från listan.

På nästa sida måste du ange kvantitet som ska konverteras, källenheten och den konverterade enheten. Konverteringen kommer att visas i rutan nedan under Resultat.

Om du vill komma ihåg en viss kategori kan du klicka på stjärnknappen längst upp till höger för att spara det till favoriter.

Dessutom är appen inte begränsad till att konvertera en enhet till en annan. I andra val som musik, astrologi och sängstorlekar måste du bara ange värden och det berättar allt om det värdet.

I Musical Note kan du välja en anteckning och appen kan berätta för frekvensen, våglängden och andra detaljer om den speciella anteckningen. Det är så avancerat den här appen är.

Samma sak gäller astrologi - skriv in ett födelsedatum och det berättar om zodiaktecknet, elementet, födelsesten och så vidare.

För sängstorlekar, ange en sängstorlek med namn och land och det visar dig de faktiska dimensionerna av sängen.

Det enda som saknas i den här appen är möjligheten att spara faktiska konverteringar. Som en lösning kan du slå Share-knappen (högra högra hörnet) efter varje omvandling och välja en antecknings app som Evernote, OneNote eller Google Keep.

Annars än det är appen ganska fantastisk för den enorma mängden kunskap det ger dig.

Du kan hämta den kostnadsfria, annonsstödda versionen på Google Play.