Google Gmail Redesigns Komponera och svara

Gmail är inställt på att ha en helt annan Komponera och Svara-upplevelse, och det börjar redan rulla ut till användarna. Den är tillgänglig i mitt konto, och här är en titt på vad du kan förvänta dig.

Om funktionen har rullats ut till ditt konto, och du redan är inloggad, starta ett nytt e-postmeddelande och klicka på länken "Pröva ny komprimera erfarenhet".

Du presenteras med ett "hur det fungerar" diagram och för att starta ett meddelande, klicka på knappen Få det eller Läs mer för djup detalj. Men det är rakt framåt.

När du klickar på det ändras saker helt. Du klickar på att skriva och få ett fönster ovanpå inkorgen, så att du kan skapa ditt nya e-postmeddelande.

Vad som är ännu mer intressant är att du kan fritt navigera i inkorg och postmappar medan du skriver det nya meddelandet. Vilket är bra för mig, för att jag alltid behöver komma ihåg något från ett annat meddelande.

Det här fönstret har en knapp som ger upp formateringsalternativ, vilket du kan se nedan.

Det låter dig också bifoga filer, såväl som att infoga bilder i ditt meddelande. Och du kan välja en bild från din dator eller en från webben så länge du vet adressen. När du har laddat upp bilden kan du bestämma vilken storlek du vill ha den.

Det finns knappar för att infoga händelser från Google Kalender och uttryckssymboler, men de är gråtonade för tillfället. Google säger att de kommer snart, och det är också möjligheten att skriva ut utkast och lägga till etiketter på utgående mail från menyn Fler. Det är också lovande Canned Responses och Read Receipts för Google Apps-användare. Jag är säker på att företagsanvändare kommer att vara mer än glada att höra om det.

Liksom med Gtalk kan du pop meddelandfönstret in eller ut ur din webbläsare. Det låter dig också minimera eller stänga av det också. Att kunna poppa ut det är trevligt när jag arbetar med en dubbel skärm som ställts upp i min erfarenhet.

En annan groovy sak är att om du stänger meddelandet sparas ditt förslag automatiskt och du kan hämta det igen när du vill.

Om du inte gillar den nya redaktören är du inte fast i den. Klicka på alternativen Fler alternativ längst ner till höger och klicka på Byt tillbaka till gammal komponera. Där är du av med det!

Svara ändras också. När du klickar på Svara får du en ruta som innehåller några olika alternativ. Genom att klicka på pilen längst upp till vänster kan du välja om du vill svara, vidarebefordra eller starta ett nytt samtal.

Slutsatsen är att jag gillar det nya Komposera och Svara, men glasyren på kakan är verkligen det faktum att jag kan använda andra meddelanden medan du skriver ett nytt email. Jag för en kommer att behålla det. Jag är nyfiken på att se om dessa kommer att bli vanliga, eller du kan fortfarande välja mellan gammal och ny komponera.