Så här kontrollerar du din Xbox 360 från en iPhone eller iPad

Windows 8 har en ny funktion som låter dig styra din Xbox 360 från din dator eller surfplatta med SmartGlass App. Tidigare visade jag dig hur du använder SmartGlass-appen på Windows 8 för att strömma musik till konsolen. Nyligen släpptes det för iOS och Android-enheter. Här är en titt på hur man får det upprättat.

Obs! SmartGlass-appen fungerar vid det här skrivandet endast på enheter som kör Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Jag försökte få det på min Nexus 7 - Jelly Bean 4.1.2 - men det är inte heller kompatibel med det. Så kom ihåg att din körsträcka varierar beroende på vilken version av Android du kör. Det fungerar med Apple-enheter som kör iOS 5 och högre. Det är dock inte optimerat för iPhone 5: s 4-tums skärm. Du behöver också ett Xbox Live-medlemskap.

Använda Xbox SmartGlass med iPhone, iPad eller iPod touch

På din konsol, gå till Inställningar >> System >> Konsolinställningar >> Anslutna enheter och se till att Xbox SmartGlass Apps är inställd på På.

Slå på din konsol och starta sedan appen på din enhet. Skriv sedan in ditt Microsoft-kontouppgifter. Kom ihåg att använda det ID som är kopplat till ditt Xbox-konto.

Ge sedan ett par sekunder att ansluta.

Nu kan du använda den för att navigera i dina Xbox 360-apparater, styra musik och videovisning, söka i Xbox-katalogen och mer.

Det har också samma funktioner som det är yngre bror - My Xbox Live-appen. Så du kan göra saker som spår och jämföra spelprestationer, ändra din avatar, redigera din profil och meddelande Xbox-vänner.

En av mina favoritfunktioner är det fullständiga tangentbordet. Det gör det lättare att logga in på tjänster, söka efter Bing och bläddra i Internet Explorer jämfört med en kontroller.

Framtida utveckling lovar ytterligare skärm för skärmverkan i spel och andra medier. Det är inte perfekt ännu, men det är en bra start och framtiden ser lovande ut.

Hämta Xbox SmartGlass-appen för din Android- eller iOS-enhet.

  • Xbox SmartGlass för Android
  • Xbox SmartGlass för iOS