Så här ansluter du din iPhone eller iPod med Windows 7 via Bluetooth

Tidigare har vi pratat om hur man synkroniserar Bluetooth-enheter till Windows 7, men vi har inte pratat mycket om hur man gör det med iOS. Idag täcker vi ett kort genomgång av att ställa in en Bluetooth-anslutning mellan en iPhone eller iPod Touch och en dator som kör Windows 7. Det finns en praktisk fjärrkontrollfunktion för att prova en gång ansluten och ännu fler funktioner - om du har utfört en jailbreak på din enhet.

Steg 1 ( från din iPhone eller iPod )

Tryck på appen Inställningar från startskärmen. Vårt slutmål kommer att vara:

Inställningar> Allmänt> Bluetooth

En gång i Bluetooth, Peka på strömbrytaren för att ställa in den på. Din enhet ska nu kunna upptäckas av din dator.

Steg 2 ( från din Windows-dator )

KlickaStart-menyn orb och skriv bluetooth i sökrutan. Från listan över kontrollpanelresultat, klicka på Lägg till en Bluetooth-enhet.

Ett nytt fönster ska dyka upp, och i mitten av fönstret kommer det att bli en vit låda där din iPhone eller iPod ska visas. Välj din enhet och klicka sedan på Nästa .

Viktigt: Innan du klickar på Nästa, kontrollera att din iPhones skärm är upplåst ( och inte i viloläge.)

Steg 3

Nu finns det två möjliga scenarier - beroende på hur datorns Bluetooth-programvara är inställd. Jag har märkt dessa 1 och 2.

Viktigt: När du har startat parning har du cirka 25 sekunder att slutföra, eller processen går ut och du måste börja om.

Scenario 1 - Du kommer att bli uppmanad med tre olika parningsalternativ. Välj Skapa en parningskod för mig . Fönstret ändras sedan för att visa en 6-8-siffrig parningskod.

En dialogruta med Enter-pin ska dyka upp på din iPhone. Tryck bara på koden som visas på din dator och tryck sedan på knappen Par .

Scenario 2 - Om ovanstående första scenariot inte visade sig för dig, då kommer den här. Din dator ska automatiskt skapa en PIN-kod och sedan på din iPhone, bör du ha en liten Push-meddelande som varnar dig om att den försöker ansluta. Välj bara Ja och klicka på Nästa på din dator.

Tryck samtidigt på Pair på din iPhone.

Gjort!

Din dator och din iPhone eller iPod Touch ska nu kopplas via Bluetooth. Nu kan du använda din dator för att styra eller spela upp låtar från din enhet. Om du går till systemfackets garage bör den nu ha en liten fjärrkontrollikon för din iPhone eller iPod Touch. Med fjärrkontrollen kan du stoppa eller spela upp låtar, växla mellan dem och styra volymen.

På din iPhone kan du välja var du vill att musiken ska spelas. Gå bara till en aktuell spellåt eller spår och klicka på ikonen för pil ned för att få källalternativ att visas.

Sammantaget var processen ganska enkel, och resultaten är lite groovy. Tyvärr har Apple låst ned enheten, och det finns inte mycket mer du kan göra över Bluetooth. Men om du har jailbroken din iPhone så finns det en helt ny väska med funktioner för att utforska via Bluetooth, till och med internet-tethering.