Så här kontrollerar du om din Android-telefon är renoverad eller fabriksny

Oavsett om du köper en ny telefon eller får en befintlig byte ut / repareras, kanske du vill hålla koll på att de släpptes i oförglömliga modeller. Reparationsaffärer, trådlösa operatörer och eBay-säljare skulle älska att ge dig en refurb i stället för en fabriksnya. Varför? Tja, fabriksnya telefoner är just det -ny- och det kostar mer pengar för bärare eller butiker att byta ut trasiga modeller med fabriksnya. Och eftersom det är svårt att säga (ibland) om en telefon är en refurb, kommer många att försöka "glida förbi dig". Lyckligtvis för dig är du en groovy Reader, och jag kommer att dela med dig en enkel teknik för att sniffa ut en renoverad Android-telefon.

Uppdatering:

Om koden nedan inte fungerar för dig, prova den här metoden istället.

Steg 1

Peka på din telefonapp och öppna uppringaren.

Steg 2

Använd tangentbordet pekskärm, Ring ## 786 # ( aka ## RTN # ).

Du behöver inte trycka på ratten, telefonen ska automatiskt öppna upp till RTN-skärmen. Härifrån, tryck på Visa

Obs! Om den här koden inte fungerar kan du prova * # * # 786 # * # * istället. Stjärnor och siffror måste anges i rätt ordning.

Steg 3

Bläddra ner RTN-skärmen till Reconditioned status. Här finns endast två möjliga statusposter:

  • Ja - Din telefon är en renoverad modell.
  • Nej - Grattis, din telefon är inte en renoverad modell. Istället är det fabriks nytt.

Varför ska jag bry sig om min telefon renoverades?

Renoverad eller "renoverad" betyder att din telefon tidigare använts eller skadats, och återfördes, reparerades och poliserades så att den såg ut som "ny". I de flesta fall betyder det att det inte längre finns något fel på enheten, och Det borde fungera som en ny. Men ibland "refurbs" har problem. Garantin är vanligtvis inte lika bra för en renoverad enhet, om det ens har en alls ... Byggkvaliteten kan också vara lägre på ett refurb eftersom ersättningsdelar från tredje part används ibland i stället för OEM: s (Original Equipment Manufacturer).

Renoverade enheter har också ett lägre försäljningsvärde, och detta gäller också återförsäljningsvärdet . Om du vill sälja din telefon på eBay eller någon annanstans, kommer en renoverad telefon inte att få samma prispunkt som en som är direkt från OEM.

Innan du köper en telefon, eller efter att ha fått en du köpte online - det första du bör göra är att kontrollera om det är en refurb. Om försäljningsbeskrivningen inte nämnde att det var ett refurb, kan du returnera det och få en fullständig återbetalning eller lämna in ett bedrägeribekräftelse.

Till exempel hade jag nyligen Sprint skicka mig en ersättare efter att ha upplevt problem med min telefon, och säkert nog, det var en refurb. Det var självklart att jag pratade med Sprint om funderingen och de skickade mig en ny.