Google Now Launcher är här!

Google Now Launcher, som erbjuder samma upplevelse som Nexus 5-användare får (en annan launcher, snabb åtkomst till Google Now och några fler design tweaks), är nu tillgänglig i Google Play Butik. Det är de goda nyheterna. Den inte så bra nyheten är att om du inte rockar en Nexus eller Google Play Edition-enhet som kör Android 4.4 KitKat, kan du inte använda den ännu.

Google Now Launcher

Du kan enkelt installera Google Now Launcher från Google Play Butik. När det har installerats kommer du att bli ombedd om du vill börja med en ny uppsättning ikoner eller behåll dina befintliga, enligt nedan.

När du har startat Google Now Launcher som startprogram kommer du att märka några märkbara skillnader. Den första är på startskärmen. Delningslinjen mellan de nedersta appikonen och mapparna och resten av skärmen har försvunnit och hela området är transparent. Knappen som tar dig till din lista med appar har också en annan design.

När du väl trycker på den senare knappen märker du att menyns design också är mer elegant. Den är transparent (du kan se bakgrunden) och länkarna Apps och Widgets har försvunnit. ikonen Play Butik är också borta.

Om du frågar mig ser allting mycket bättre ut.

Vi kom precis till den mest intressanta delen. Om du nått Google Nu genom att skjuta fingret uppe på Hem-knappen, kan du bara skjuta fingret åt vänster åt höger och du är i den.

Också, OK-kommandot (som du även kan använda för att ringa din mamma direkt) fungerar hela systemet. Du behöver inte vara i Google Nu för att få det att fungera. Så länge skärmen är låst upp, säger "OK ​​Google" att du får tillgång till röstkommandon.

Ett annat tillägg är en ny uppsättning bakgrundsbilder, med en ny tapeterkodare att gå med dem. Tryck länge på huvudskärmen och välj sedan den du vill ha. Widgets finns också.

Efter att ha använt Google Now Launcher i ett par dagar har jag bestämt mig för att behålla den. Det gör min surfplatta mycket elegantare, och det är bara lättare att få Google Nu lättare.