Hur blir en Mac App Developer

Den här veckan började Apple acceptera inlägg till det kommande Mac App Store, OS X-ekvivalenten av iOS iTunes-baserade App Store. För Mac-användare är det här en stor sak; vad Steam Powered har gjort för spel, Apple gör för Mac-applikationer. Detta innebär också en stor möjlighet för människor som aldrig hoppade på iPhone-utvecklaren. Och du behöver inte skaffa extra $ 500- $ 3000 för en licens som du brukar också.

Varför utveckla för Mac?

Visst, du vill tjäna lite pengar, eller du har en bra idé, eller om du bara älskar Mac så mycket du vill gifta dig med det ... Jag ska inte spendera mycket tid på att gå över orsakerna till att du skulle vilja utveckla, men titta bara på vad du får som en Mac-utvecklare.

Enligt Mac-utvecklarens distributionssida:

  • Du behåller 70% av alla pengar från försäljningen, och du får en anständig kontroll över appen.
  • Apple tar inte ut några andra avgifter än den årliga prenumerationen ( och deras 30% kyss ).
  • Butiken startar januari 2011 - så du har ett par månader att perfekta din app innan den är synlig för allmänheten

Tänk också på att en professionell iOS-utvecklare kan göra någonstans mellan $ 100- $ 150 per timmes byggprogram för tredje part. Även om Mac och IOS är olika plattformar har det projiceras att produktionskostnaderna kommer att likna. Butiken har just lanserats, så nu är din chans att få din app att vara den första av den snälla. Och dina appar kommer vara i appbutiken, en plats där de kommer att vara synliga för en stor publik snarare än bara ett par webbplatser här och där.

Vad du behöver för att komma igång

  1. En Mac-dator som kör den senaste versionen av OS X (du är dyr, men i motsats till iOS behöver du en riktig utvecklad för Mac )
  2. Ett registrerat Apple Developer-konto (du kan få en gratis här)
  3. Xcode-utvecklaren (ladda ner här)
  4. $ 99 för din årliga Mac Developer-prenumeration
  5. Läs tips och riktlinjer för Apps Store så att ditt hårda arbete inte blir omedelbart avvisat.

Börja skriva

Det är allt det verkligen är. Om du behöver några tips med att skriva till plattformen har Apple redan ett stort arkiv med guider som är tillgängliga för alla.

Har du gjort någon utveckling för iOS-plattformen eller Mac? Vi skulle gärna höra din erfarenhet i kommentarerna nedan!