Google Search är nu socialt med +1 rekommendationer

Google experimenterar med en ny social rekommendationsmotor som är inbyggd i vanliga sökresultat. Google kallar det +1 - aka "det här är ganska coolt " -knappen. Med +1 kan du direkt rekommendera sökresultat till andra. Allt som krävs är ett klick av en knapp bredvid resultatet. Tjänsten +1 är fortfarande under kraftig utveckling, men Google har redan börjat rulla ut det på domänen för domänen. Deras primära webbplats, Google.com, kommer att vara den första som får den nya funktionen.

För att kunna använda +1 måste du vara inloggad. Från vad vi har sett har +1 ännu inte lagts till som standardfunktion. Om du vill pröva +1 just nu måste du också logga in på Googles experimentella sida. Observera att om du rensar dina webbläsarkakor avaktiveras den experimentella funktionen och du måste aktivera den igen.

När du har konfigurerat det, visas en +1-ikon bredvid varje resultat när du utför en Google-sökning. Det konstiga är att det låter dig betygsätta en webbplats innan du verkligen besöker den. Detta besegrar hela punkten, eftersom användare kan slumpmässigt betygsätta webbplatser utan att någonsin gå till dem. Först trodde jag att det kanske hade varit en aprilskämt skämt, men det är fortfarande mars-och Google har redan djupt inbäddat den här funktionen hela sin webbplats.

När vi fortsätter titta på den nya Google +1-motorn, kom ihåg att den fortfarande är i en experimentell stat och kan komma att ändras.

När du skickar in ditt första +1 klick visas en sida för profilinställningar. Här kan du ange om du vill att Google ska personifiera ditt innehåll, och du kan också ställa in ditt visningsnamn för Google profil.

När du har ett +1 resultat kommer det att markeras bredvid webbplatsens namn.

Du kan se allt du någonsin har betygsatt med +1 på din profilprofil för Google. Du kan ange om du vill att din +1-historik ska vara allmän eller inte.

Det handlar om att summera det, tjänsten är fortfarande i utveckling och vi måste vänta på att se hur det pannar ut. Under tiden om du vill lära dig mer, kolla in videon nedan som visades med Googles officiella meddelande om +1. Var noga med att läsa sekretesspolicyen innan du registrerar dig för tjänsten.

">

Användbara +1 resurser:

  • Officiell +1 Google-sida
  • Om +1-knappen
  • Hur +1 fungerar på webben