Så här lägger du till programföreningar till filtyper i Windows 7

Vissa filer i Windows måste öppnas med ett visst program. Problemet är att det är en smärta att öppna programmet först och sedan välja filen. I denna groovy guide tittar vi på en metod för att associera en filtyper till en specifik applikation av vårt val så nästa gång vi startar det i Utforskaren kommer filen att öppnas i rätt program.

Steg 1

Högerklicka på den filtyp du har ifrågasatt, och sedan från snabbmenyn Välj Öppna med> Välj standardprogram ...

Steg 2

Windows öppnar en lista med rekommenderade program. Observera att alltid använda det valda programmet för att öppna denna typ av fillåda är markerad som standard. Du kan avmarkera det här och Windows kommer fortfarande att lägga till programföreningen utan att göra det som standardprogram för att hantera alla filer av den här typen. Sannolikt kommer det program du söker inte att listas här, i så fall klickaBläddra ... knapp.

Steg 3

Bläddra igenom datorn till det program du letar efter och klicka sedan på Öppna . Du kan göra det snabbt om du använder sökrutan högst upp till höger i fönstret.

Gjort!

Nu när du vill öppna en fil kommer det nya programmet att associeras med det i listan Öppna med . Du kan lägga till så många program som du vill att associationslistan så att du snabbt kan öppna dina filer i en mängd olika applikationer.