Så här använder du den nya Live Video på Facebook för iPhone

Några av de hetaste nya apperna som kommer på smartphone scenen är Twitter Periscope och Meerkat; Med dessa appar kan du spela video till dina följare. Twitter börjar till och med integrera Periscope Live Streams i den sociala nätverksplattformen. För vissa är det mer huvudvärk, eftersom det blir en sak att du måste undvika automatisk laddning i din tidslinje.

Facebook hoppar på den här trenden med sin version av live streaming som nyligen lanserades för iPhone och andra iOS-enheter. Tack och lov erbjuder min lokala mobiloperatör abonnenter med fri åtkomst till Facebook, Twitter och Instagram utan att det påverkar datanvändningen. Jag har haft möjlighet att kolla in funktionen i några veckor och njut av det.

Visa och prenumerera på Facebook Live Streams

Live Streams kan publiceras av verifierade Facebook-användare. Om du följer kändisar och kända offentliga figurer kan du se liveflöden, och när de publiceras får du en anmälan.

Facebook visar en ticker längst upp som anger hur långt Live Video är och antalet nuvarande tittare. När du knackar på det, kan du omedelbart titta på händelsen. lämna ett svar, vilket ger interaktion med förlaget, som kan svara i realtid. Utgivare kan hålla videor tillgängliga för senare visning.

Om du hittar videon från utgivaren intressant kan du klicka på den flytande Live Subscribe- knappen.

Så här publicerar du en Live Video

Facebook rullar långsamt ut den nya funktionen till konton som inte är verifierade. Du kan regelbundet kontrollera om alternativet är tillgängligt för ditt konto. För att veta om du har det, skapa ett nytt inlägg, och du får se en ny flik för Live Video.

Då blir du uppmanad att tillåta Facebook-åtkomst till din kamera genom att gå till Inställningar> Facebook Inställningar och aktivera åtkomst.

Obs! Live-videor är inte begränsade till iOS, du kan visa dem med hjälp av Facebook-appen på Windows Phone och Android, och med datorn online, men att skapa en är begränsad till iPhone och iPad för tillfället.

För mig personligen kunde jag bry sig mindre om publiceringsdelen. Den stora fördelen är att hitta levande videor att titta på. Många teknikwebbplatser jag följer på Facebook, ger efterfrågade produktrecensioner av de senaste gadgetsna. För att inte tala om, dessa är interaktiva så att du kan få ännu mer information än den standardinspirerade videoöversikten. Även med det här valåret i USA använder populära nyhetsnät och kandidater Live Video för att nå väljare.