Microsoft ersätter MSN / Live Toolbar med Bing Bar [groovyReview]

Bara strax efter att ha ersatt Live Search har Bing vuxit med språng. Nästa steg i Bing-kampanjen är att ersätta Windows Live och MSN-verktygsfält med Bings mycket egna "Bing Bar". När de uppdaterar nuvarande verktygsfältsklienter är Microsoft hoppfull att konvertera nya användare från andra verktygsfält också. Bing baren är utformad för att vara en one-stop-shop för alla dina sökbehov, låt oss se hur det mäter.

Bing Bar är lite större och kräver mer resurser än tidigare MSN och Live verktygsfält, men det packar också en större uppsättning funktioner. Låt oss titta på hur du ställer upp och sedan ta en rundtur på några av dessa Bingtastic-funktioner.

Så här hämtar du och installerar Bing Tool Bar

Att hitta Bing Toolbar nedladdning var inte lätt. När du letade efter Google och Bing för det var det ingen direktladdnings länk som finns överallt! Om du manuellt navigerar på Bing-webbplatsen kan du så småningom hitta den på http://www.discoverbing.com/toolbar/

1. Klicka på knappen GRATIS nedladdning och kör sedan den nyinstallerade installationsfilen.

2. Välj dina installationsalternativ och språk. Jag rekommenderar att du stänger av alternativet Förbättra mitt upplevelse, eftersom det inte lägger till något speciellt. Om du lämnar det aktiverat tillåter Microsoft att spåra alla dina besökta webbplatser och personlig information.

En anteckning om integritet:

Grönt ljus på Microsofts integritetspolicy. Det är förmodligen en av de bästa där ute när du staplar upp mot Google, Facebook och Yahoo !. Det enda stycket som fick mitt öga var:

Vi kan också avslöja personuppgifter som en del av en företagsaffär som fusion eller försäljning av tillgångar.

Sammanslagning eller försäljning av tillgångar är meningsfullt. Varför skulle någon köpa en onlinetjänst om medlemmarna / användarna av tjänsten inte går med det? Som jag sa är Microsofts sekretesspolicy en av de bästa där ute. Ett stort steg från "Do not Evil" användarvillkor, men det är en gammal tvålbox vi behöver inte diskutera nu. Hur som helst, tillbaka till Bing Bar!

3. Istället för att vara en fullblåst förpackad installationsprogram, hämtar installationsfilen för Bing Bar alla installationsfiler senare. Du måste vänta genom nedladdningen för att installera processen; Det kan ta några minuter.

Okej, Bing Bar ska nu installeras! Tänk på om du har både Firefox och Internet Explorer på din dator så installerar den automatiskt Bing Bar på båda webbläsarna. ( Jag testade inte krom så att feedback i kommentarerna uppskattade den!) Verktygsfältet kan enkelt avaktiveras för en webbläsare, men det är ganska irriterande, det frågar inte vilken installation som ska installeras.

En rundtur i Microsofts nya Bing Bar (verktygsfält)

Det första du vill göra för att dra full nytta av alla Bings funktioner är inloggad på ditt Windows Live-konto. Du hittar inloggningsknappen på höger sida av Bing Bar.

Med Bing Bar kan du enkelt kolla 5-dagarsprognosen för ditt område. Detta är mitt favoritverktyg på Bing Bar, för om du klickar på alternativ kommer det att ge upp en stad eller zip-sökning efter nya städer. Bing Bar kommer ihåg dina sökningar och du kan enkelt se dem igen och visa vädret direkt för flera områden. Observera att bakgrunden på väderprognosen ändras till en stjärnhimmelbakgrund när det är nattetid.

Nyhetsfliken kommer att dra upp ett stort sortiment av olika nyheter i RSS-stil. Det kommer att ge dig korta utdrag av varje berättelse, och genom att klicka på Läs mer tar det dig direkt till nyhetssidan. Det gör en bra tidningsutbyte, men du kan inte linda dina glasrätter i den när du flyttar bostäder.

Hotmail baren är smutsig; Det kommer att varna dig när du har nytt mail och det kommer också att ge dig avsändarens namn och ämne för varje mail. Windows Live-verktygsfältet hade tidigare samma funktion, men den nya hotmailikonen lyser nu och visar det exakta antalet nya mail som sitter i din inkorg.

Det finns ett mycket större sortiment av knappar packade med Bing Bar än tidigare Microsoft-verktygsfält. Också ny är förmågan att dra och släppa dessa knappar till och från baren själv.

Inkluderat med Bing Bar är några säkerhetsfunktioner. Det finns en popup-blockerare som hittills framgångsrikt blockerade varje irriterande popup under mina test körningar. Phishing-skyddet är aktiverat som standard. Det hjälper dig att skydda dig från falska webbplatser och ikonen Säker webbplats berättar när du besöker en farlig webbplats.

Privatbrowsing är tillgänglig via Bing Bar. Medan det inte var svårt att slå på förr, tar Bing Bar extra klick eller två av processen att komma in i privatläge.

Med Windows Live-knappen kan du enkelt komma åt alla dina online Windows Live-tjänster. Även om det är trevligt att få dem alla organiserade på ett ställe, hade den gamla Windows Live-verktygsfältet en knapp med drop-meny tillägnad Skydrive. Om du använder andra funktioner från Windows Live är det här bra, men Skydrive är fortfarande förtjänt av sin egen knapp och av någon anledning bestämde de sig för att ta bort det.

Sökrutan är fortfarande densamma, det är bara HUGE! Att se detta kommer definitivt att ta lite vana vid, särskilt för Firefox-användare. Medan du använder Firefox ser Bing Bar inte lika bra ut som med Internet Explorer så det verkar vara ännu större, även om det är samma storlek (BIG!). Från alternativmenyn kan du aktivera förladdningssökning för att påskynda laddningstiden för de bästa sökresultaten. Ganska groovy.

Om du vill göra Bing Bar ser fin ut Klicka på skiftnyckeln . Det finns några färger att välja mellan och du kan till och med aktivera färger för att lägga till sekundära färger. Scenerna är roliga. Observera med vinterplatsen lägger det till en snöig bakgrund nära sökrutan.

Sammantaget är den nya Bing Bar en groovy förbättring jämfört med tidigare Microsoft Toolbars. Som en ny release, hittade jag några buggar som tillfälliga prestationsproblem med din webbläsare men totalt sett är det inte så lurat. Arsenalen med nya funktioner överstiger många andra verktygsfält som för närvarande finns tillgängliga, men om du är någon som inte gillar Verktygsfält så kan det inte imponera dig tillräckligt för att omfamna det.

Den största frågan jag ser med Bing Bar är att de tog bort den dedikerade Skydrive-knappen som egentligen var min enda anledning till att använda någon Microsoft Toolbar till att börja med. Då försöker igen väderknappen och andra flikar att kompensera för skillnaden.

Bing Bar är tillgänglig för Firefox 3.0+ och Internet Explorer 6.0+. Bing-fältet är inte kompatibelt med Chrome - tror att Microsoft kan ha ett ont?

Prova själv! Hämta Microsoft Bing Bar