Så här lägger du till lokal radio till Windows 7 Media Center

Om du har en FM-mottagare som medföljer ditt TV-tunerkort i ditt Windows-system kan du ställa in lokal FM-radio i Windows 7 Media Center. Om du är en Windows Media Center-entusiast, eller bara börja med det, så här lägger du till det.

Självklart behöver du ett FM-tunerkort. De ingår typiskt med interna eller externa TV-tunerkort. Det finns inte mycket att ställa upp. Anslut bara den och häng den lilla antenntråden någonstans där du får en bra mottagning.

Här använder jag en Hauppauge WinTV-PVR-150MCE PVR.

Ställ in FM-radio och förinställningar i Windows Media Center

Obs! Detta kommer också att fungera i Windows 8 Consumer Preview.
Först startar du Windows Media Center och på huvudmenyn bläddrar du till Musik >> Radio och väljer den.

Klicka sedan på ikonen FM-radio under källor.

Justera nu till en viss station i ditt område eller sök bara. När du hittar en station som du vill spara som en förinställd, låt den spela och klicka på Spara som förinställd knapp.

Skriv in ett namn på stationen i fältet Namn. Observera att radiostationsikonen visar vad du skriver in.

Klicka nu på Spara för att spara stationen som en förinställning. Gör detta för varje station du vill behålla som en förinställning.

När du är klar, gå in i Förinställningar och bläddra igenom de stationer du vill lyssna på.

Det är allt som finns där. Många människor gillar att strömma musik och annan radio via Internet. Med olika tjänster som Spotify och min favorit MOG. Men ibland vill du lyssna på lokalradio. Med rätt maskinvara och Windows 7 Media Center är det enkelt.

Om du har en hemmabiosystem, kan du skicka stationerna via en stereomottagare och njut av lokalradio högt och stolt. Häftig!