Återställ Windows 10 Store för att fixa program, inte uppdateringar och andra problem

Windows Store är ett utmärkt sätt att få appar, musik, filmer och nu e-böcker i Windows 10 Creators Update. Det kan dock leda till en situation där affären inte fungerar korrekt. En av de viktigaste problemen som användarna klagar över är att ibland kommer apperna inte att uppdateras eller de kommer inte att ladda ner alls. Här är en titt på hur du rensar cacheminnet och återställer Windows 10 Store med ett inbyggt verktyg.

Återställ Windows Store

Om du stöter på en situation där en appinstallation hänger eller inte uppdateras, är det en av de första felsökningsstegen att återställa Windows Store-cacheminnet, och det löser ofta problemet. Observera att detta kommer att fungera både i Windows 10 Anniversary Update (Version 1607) och Windows 10 Creators Update (Version 1703).

Först stäng butiken om den är öppen. Klicka sedan på Windows-tangenten och skriv: wsreset och högerklicka sedan på kommandot "wsreset Run command" från toppen och välj Kör som administratör .

Obs! Alternativt kan du också navigera till C: \ Windows \ System32 för att hitta WSReset.exe. Eller starta kommandotolken som administratör och kör kommandot wsreset.exe.

Kommandotolken öppnas. Du kommer inte se någonting hända, vänta bara några sekunder och det kommer att försvinna och Store kommer att starta om. Gå tillbaka och försök att uppdatera eller ladda ner app (er) som misslyckades och de ska uppdateras med framgång.

Om du fortfarande har problem med appar i butiken, även efter att ha rensat cacheminnet och återställt Windows Store, hoppa till våra Windows 10-forum för vidare diskussion och felsökning av hjälp från samhället.

Om du är ny i Windows 10, kolla Butik och Universal-appar på dessa andra användbara artiklar:

  • Förstå universella appar och menyer i Windows 10
  • Hantera universella appar i uppdatering av Windows 10-skapare
  • Installera, avinstallera och uppdatera Windows 10 Universal Apps
  • Så här laddar du om nedladdning av appar och andra inköpta artiklar från Windows 10 Store