Hur Setup Sync för Firefox 4

En av mina favoritfunktioner om Firefox är det nya synkroniseringsalternativet. Vi har testat det här ett tag nu och det har visat sig väldigt användbart för att hoppa mellan enheter utan att förlora data. Om du är ständigt på språng, eller om du äger flera datorer - Firefox synkronisering är ett måste. Det fungerar även med din Android-telefon, och vi har skrivit hela guiden för allt du behöver veta om att konfigurera Firefox-synkronisering.

Firefox Sync är ganska rakt framåt. Det låter dig enkelt synkronisera dina bokmärken, lösenord, inställningar, historik och flikar mellan flera enheter. Klar att ställa in det? Låt oss börja!

Artikel Karta
Detta är en ganska lång hur-till och det är lätt att förlora din plats medan du läser den. För att förhindra det har vi inkluderat en hoppa lista för att hjälpa till att navigera den. Klicka på en länk nedan för att automatiskt hoppa till den delen av den här sidan.

  • Skapa ett Firefox Sync-konto (på en dator)
  • Lägga till extra datorer till ditt Firefox Sync-konto
  • Synkronisera din Android-enhet till ditt Firefox Sync-konto
  • Vägbeskrivning för att synkronisera Firefox 4 på din dator.

Konfigurera ditt Firefox Sync-konto

Steg 1

I Firefox 4, klickamenyknappen Firefox längst upp till vänster i webbläsaren. Från menyn Välj alternativ . *

* Om Firefox-knappen inte visas i din webbläsare, tryckAlt + T -tangentkombinationen för att öppna verktygsmenyn och välj sedan Alternativ .

Steg 2

Klicka på fliken Synkronisering i alternativmenyn och klicka sedan på Konfigurera Firefox-synkronisering .

På nästa skärm Klicka på den övre knappen som säger Skapa ett nytt konto .

Steg 3

Nu måste du fylla i ett par olika saker för att skapa ditt konto. Ange din e-postadress och ange sedan ditt lösenord för synkroniseringsinställningen. När du har fyllt i detaljerna, klicka på knappen Synkroniseringsalternativ .

Tips: Håll ditt lösenord något lätt att komma ihåg. En hacker behöver antingen åtkomst till din enhet eller din synkroniseringsnyckel för att komma in i ditt synkroniseringskonto, så ett starkt lösenord krävs inte nödvändigtvis ( men rekommenderas fortfarande ).

Steg 4

Från fönstret Synkroniseringsalternativ som visas, avmarkera de objekt som du inte vill synkronisera. För mig vill jag inte att mina online lösenord lagras på min telefon eller andra datorer, och jag behöver inte heller min historik synkroniseras mellan enheter.

När du är klar, gå tillbaka och klicka på Nästa i föregående fönster.

Steg 5

Firefox kommer nu att ge dig din nyutvecklade synkroniseringsnyckel. Det är mycket viktigt att du inte förlorar detta nummer! Skriv ner det, skriv ut det, skärmbild det och spara, gör vad som krävs för att komma ihåg det. Personligen kopierar jag bara min till en textfil och dumpar den i min Dropbox eller e-post så jag kan komma åt den var som helst.

Om du förlorar det här numret och förlorar åtkomst till en synkroniserad enhet kan du inte komma in på ditt synkroniseringskonto någonsin igen. Du kommer inte heller att kunna registrera samma e-postadress för att skapa ett nytt konto. Mozilla (Firefox) behåller inte detta nummer på sin server, så ingen kommer att kunna återställa det för dig.

När du har säkerhetskopierat det, klicka på Nästa .

Steg 6

Lös captcha pussel och klicka på Nästa .

Gjort!

Ditt Firefox-synkroniseringskonto är upprättat och din Firefox 4-klient synkroniseras nu till servern. När du klickar på Finish kommer du automatiskt till följande sida: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/sync/firstrun.html

Nu kan du börja lägga till andra enheter till ditt Firefox 4-synkroniseringskonto, och vi fortsätter att gå igenom det nedan.

Ansluta en annan dator

Steg 1

I Firefox på din extra dator, öppna menyn Alternativ.

Steg 2

Klicka på fliken Synkronisering i alternativmenyn och klicka sedan på Ställ in Firefox Synkronisering .

Steg 3

Nästa Klicka på den nedersta knappen på sidan Firefox Synkronisering med titeln Connect.

Steg 4

På sidan Lägg till en enhet, klicka på länken längst ner som säger " Jag har inte enheten med mig ".

Steg 5

Skriv in din e-postadress och ditt lösenord för Firefox 4-synkroniseringsadressen. Skriv sedan in vår synkroniseringsnyckel . Klicka på Nästa när du är klar.

Gjort!

Ditt Firefox 4-konto synkroniseras nu på en extra dator. Du kan upprepa denna process så många gånger du vill. Jag har alla mina datorer som körs på ett Firefox Sync-konto, och det håller saker groovy. Att enkelt kunna hoppa mellan datorer utan att förlora mina öppna surfflikar är en väldigt användbar funktion att ha.

Allt som är kvar nu är att lägga till Firefox synkronisering till din telefon, nedan kommer vi prata om processen för Android.

Synkronisera en Android-telefon

Steg 1

Först måste du Firefox Android-appen. * När appen är installerad, öppna Firefox-appen .

På utsidan av din telefon Tryckmenyknappen och tryck sedan på Inställningar på telefonens skärm.

* Om du använder Dolphin eller någon annan webbläsare finns det plugins som kommer att göra samma sak men att hålla tings enkla vi kommer inte prata om dem idag.

Steg 2

På fliken Huvudinställningar klickar du på knappen Anslut .

Steg 3

Nu har vi två olika alternativ.

Alternativ 1: Om du har en dator i närheten som redan har synkroniserats med Firefox är det det enklaste. De tre raderna med siffror och bokstäver måste skrivas in i en synkroniserad dators Firefox 4-klient, och vi går över det nedan.

Alternativ 2: Alternativt om det inte finns någon synkroniserad dator i närheten, kan du bara klicka på Jag är inte nära datorn och ange sedan i ditt kontonamn ( vilket är faktiskt din e-postadress ), lösenord och synkroniseringsnyckel.

Steg 4

Förutsatt att du gick med alternativ 1, behöver du nu komma till din synkroniserade dators Firefox 4-webbläsare. Öppna fönstret Alternativ och sedan på fliken Synkroniserad Klicka på Lägg till en enhet .

Steg 5

Skriv in de tre raderna av bokstäver och siffror precis som de visas på din Android-telefon och klicka sedan på Nästa .

Gjort!

Din telefon bör automatiskt uppdatera sig och det synkroniseras nu. På inställningssidan kan du nu se det konto du synkroniseras med och koppla ur (synkroniseringsalternativ) också tillgängligt. Nu måste dina flikar och andra webbläsare vara kopplade till de på din dator och vice versa.

Hur Unsync Firefox 4 på din dator

Om du vill bli av med Firefox-synkronisering har du kommit till rätt plats på den här sidan. Observera att borttagning av Firefox-synkronisering också kommer att rensa dina inställningar och kontoinformation på din Firefox 4-klient.

Steg 1

Öppna fönstret Firefox 4 Alternativ och klicka sedan på fliken Synkronisering Klicka på den här aktiva länken.

Steg 2

Klicka på länken Reset All Information för att bekräfta att du vill synkronisera.

Helt klart!

Nu känner du till insatserna för att konfigurera och bli av med synkronisering i Firefox 4 för din dator och Android. Vi gillar verkligen synkronisering och är glada att ha skrivit den här guiden, så om du tyckte att den var användbar eller informativ, var god och släpp en kommentar nedan och låt oss veta vad du tycker!