Heminspelningsserie: Ställa in en grundläggande hemstudio

Redaktör Obs! Det här är det första i en serie artiklar om hur du kan komma igång med inspelning av din egen musik hemma på din dator, Mac eller bärbar enhet. Vi hoppas att du gillar det och om du har några förslag, sköt vi definitivt ett mail eller lämna en kommentar nedan!

En sak som många vill göra är att skapa och spela in sin egen musik, men de vet inte exakt hur man ska gå om det. Det finns mycket till det. Det finns så mycket till hemstudiosaken att vi inte ens kan täcka en del av det i ett enda inlägg.

Vad vi kan göra är att hjälpa dig att komma igång. Vi vill bara klargöra att detta inte är den slutgiltiga guiden för att komma igång med att göra musik och inspelning. Det finns förmodligen ingen sådan sak. Det här är som nybörjarguiden, en mycket grundläggande idé om vad du behöver för att komma igång. Vet också att jag är mitt bästa exempel. Jag kan bara dela det som fungerar för mig.

Dator

Först måste du fråga dig själv om du vill gå Mac eller PC. Datorer är vanligtvis mycket billigare, beroende på vad du letar efter. Kom bara ihåg att du vill ha en bra, snabb hårddisk, gott om utrymme (alla dessa ljudfiler kan bli enorma) och gott om RAM för att köra dina plugins samtidigt som musiken flyter smidigt.

Personligen gick jag Mac-rutten. Det är vad jag har blivit van vid. Mac-datorer är också trevliga eftersom varje enda kommer med GarageBand, vilket är en DAW (digital ljud arbetsstation). Med andra ord innebär att köpa en Mac redan att du har vad du behöver för grundläggande musikbehov. Även en grundläggande iMac eller MacBook Pro kommer att göra mycket.

Gå med vad som fungerar för dig.

programvara

Vi nämnde redan GarageBand, vilket är gratis med alla Mac. Men om det inte är din sak (eller om du hellre vill få en dator) finns det några programstycken som du kanske vill kolla in:

Propellerhead Anledning

Orsaken är en av de enklaste programvarorna för att lära sig musikproduktion, men det är väldigt komplext när man börjar gräva sig utöver sina grundläggande möjligheter. Det häftiga med det här är att det har ganska mycket allt du behöver för att göra musik. Syns och effekter är alla en del av paketet. Men det kritiseras ibland för sitt ljud, vilket kanske inte är så biffigt som du kanske vill. Då kritiserar människor någonting om man tittar tillräckligt hårt. De dåliga nyheterna? Det är $ 449 MSRP. Om inte för alla medföljande instrument och effekter, kunde jag inte rekommendera det. Ändå är det väldigt populärt med elektroniska och rapartister som gillar att lägga ner snabba slingor och slag. Du kan hitta det billigare på Amazon här.

Skördeman

Reaper växer i popularitet. Det gör de flesta saker du kan göra med någon annan DAW, men du kan köpa den för $ 60. Kommersiella licenser är $ 225, men om du läser den här handboken för hjälp, gör du förmodligen inte det här kommersiellt. Det är okej - de flesta musiker är inte. Det är också plattformen. Du behöver ytterligare effekter och synths om du vill göra musik. Fortfarande, vad du sparar på DAW kan du klara av med ett par instrument om du inte redan har dem. Du kan hämta det här: Länk

Ableton Live

Abelton Live blir mycket populär hos elektroniska musiker. Den har massor av instrument och effekter ombord. Det kommer i tre nivåer, beroende på hur mycket du kan spendera och vad du vill ha. Det är också perfekt för levande situationer. Vi hör Skrillex är en stor fan. Länk

Logic Pro

Detta är vad jag använder. Varför? 1) Det är vad jag lärde mig på. 2) Det fungerar bra för en Mac, eftersom Apple gör att mjukvaran körs på hårdvaran. Det är också bara $ 200. För $ 200 får du alla flera licenser (det är på Mac App Store), anständiga effekter, plugins och synths. De inbyggda grejerna är inte det bästa som finns, men det är typiskt med alla inbyggda program. Fortsatt inkluderade synths som Ultrabeat, ES2 och Sculture är ganska fantastiska. Jag tycker också att jag använder Logic kompressor mycket. För vad du får är $ 200 en affär. Länk

Ljudgränssnitt

En anteckning om gränssnitt: Tänk på hur många kanaler du kommer att spela in när som helst. Om du är en solo-musiker fungerar något gränssnitt med två in (vänster och höger). Om du är en trummis, vill du dock ha ett gränssnitt som kan spela in flera kanaler som krävs från ett uppbyggt trummispaket (ca 7 eller åtminstone åtminstone. Det kan dock bli dyrt. Bara en av anledningarna mest elektroniska musiker gör inte levande trummor.)

Du vill också ha ett ljudgränssnitt. Om du börjar vill du ha en balans mellan kostnad och kvalitet. Här är några värda att kolla in:

AudioBox USB

För att vara ett $ 150-gränssnitt är PreSonus AudioBox inte så illa. Det är det jag använder. För det mesta för att jag hittade på eBay för $ 100 och jag är en dålig musiker. Visst, det finns gott om bättre gränssnitt där ute, men det gör det jag behöver. Big-time-ljudfiler kan vara trevliga, men de flesta av oss är inte i ett rum eller har kunskapen för att göra det bästa av det ändå. Den här har också ett midi-gränssnitt för utombordssynt. Länk

MOTU

Jag vill ha ett MOTU ljudgränssnitt en dag. Om du bara behöver något för att komma igång, är MicroBook II bärbar och kommer bara att ställa dig tillbaka om $ 249. Det är lite mer än PreSonus-gränssnittet, men MOTU är känt för högkvalitativa gränssnitt. Om du inte har något emot att spendera lite mer, kan det vara ett sätt att gå. Länk

Om du är en gitarrist och vill ha ett anständigt billigt USB-gränssnitt, kolla Cakewalk UA-1G - det är vad vår Editor-in-Chief använder.

Bildskärmar eller hörlurar

Bildskärmar eller hörlurar är viktiga, eftersom du behöver lyssna på din musik.

Samson hörlurar

Jag använder dessa. Verkligen av någon annan anledning än killen på den lokala musikaffären gav dem bara till mig och sa att jag kan behålla dem. De var förpackade och allting. Jag antar att det var en giveaway. Vem vet. De arbetar för mig när man spårar eller försöker arbeta på musik utan att störa den grumpiga gamla damen som bor under mig. Var försiktig, du vill inte skada din hörsel med överdriven hörlurar i höga volymer.

Saken att komma ihåg är att du kan använda alla hörlurar du är bekväm med. Använd vad du vill.

Bildskärmar

Jag använde Mackiesna som listas här. Som sagt vill du gå med något som fungerar för dig. Vissa människor föredrar KRK. När jag började använde jag dessa MediaOne 3A. De var smutsiga billiga ($ 99). De var långt ifrån fantastiska, men de får jobbet gjort om du bara har börjat. Gå till Guitar Center eller Sam Ash och ta en CD eller något. Fråga dem om de låter dig lyssna genom sina bildskärmar. Se vad du gillar.