Nokia presenterar New Z Launcher för Android

Bortsett från Microsofts inflytande efter att ha säljer sin mobiltelefontjänst till mjukvarujättaren har Nokia bara släppt en cool app för Android-enheter som heter Z Launcher.

Z Launcher från Nokia för Android

Nokias Z Launcher planerar att helt ändra hur du interagerar med din Android-enhet och gör det enklare och snabbare att få tillgång till det du vill ha.

Nokia säger att startprogrammet är optimerat för att fungera på utvalda enheter, inklusive - Nexus 5, Galaxy S5, S4, S3, Moto X, HTC One och Sony Xperia Z1. Optimerad är dock subjektiv. Vi har testat det på andra Android-enheter och det fungerar. Men inte alla funktioner fungerar perfekt så som på andra enheter. Kom ihåg att det här är en Pre-Beta, så det borde förväntas buggar.

För att lära dig mer om programmet, kolla in Z Launcher-webbplatsen. Nokia startade den förra veckan med en begränsad pre-launch, men på grund av överväldigande positivt svar öppnades fler luckor. Tyvärr har dock programmet vid tidpunkten för skrivningen slagit full kapacitet. Men du uppmuntras att fortsätta kontrollera om du vill komma in om fler luckor öppnas.

Vi kunde installera det och efter det att installationen var klar, förklarar ett par startskärmar vad Z Launcher gör och hur det fungerar. Du kommer också att bli ombedd att försöka skriva bokstäver på skärmen för att ta reda på grunderna för att använda Z Launcher. Även om du hoppa över dem, använder du startskärmen en bit tårta.

På startskärmen visas appar och åtgärder baserat på din användarvanor. till exempel vilka appar eller tjänster du använder vid en viss tid varje dag. Ju mer du använder det, desto fler saker blir personliga och "smartare" startaren blir. Om du letar efter din lista med appar, ligger den under menyknappen i mitten och det ser ut som det här.

Lanseringen verkar vara rakt framåt, så du undrar nog vad som skiljer den här från resten? Tja, förutom att bli smartare och mer mottaglig för hur du använder din telefon, kan du också skriva (med ditt finger eller en penn) den första bokstaven i appen, kontakta eller bokmärke du vill komma åt.

Sammantaget är Z Launcher ett intressant och annorlunda sätt att använda din Android-telefon och, även om det är en pre-beta-release, har den inte givit oss några betydande problem hittills.

Kolla in Nokias kampanjvideo för Z nedan:

">