Microsoft avslöjar Internet Explorer 9-plattformstestdrivning [groovyDownload]

Medan Firefox och Chrome fortsätter att få marknadsandel över IE, kommer Microsoft närmare att släppa sin senaste webbläsare Internet Explorer 9 (IE9.) Även om de fortfarande är långt borta från sin första beta, ger förhandsgranskningen av provet oss en bra ide av hur snabbt vi kan förvänta oss att IE9 ska vara.

Ärligt talat är det en överraskning att Microsoft inte har bytt namn på webbläsaren till något mer original som Bing till exempel. Oavsett, IE9 är på väg. Mitt första bekymmer var den långsammare prestanda som upplevdes med hjälp av Google och Bing-kartor, men den här valpen är snabb. Jag kunde zooma in på det berömda Seattle Space Needle på 2 sekunder platt med hjälp av IE9-testenheten och förhandsgranskningen av Bing-kartor.

De nya JavaScript-riktmärkenna är in från Sunspider, och saker ser bra ut för Microsoft hittills, och de planerar att bli bättre.

Trots att detta fortfarande är en mycket tidig förhandsgranskning, har de HTML5, maskindriven Javascript, CSS3 och Hypertext Markup Language nästan helt funktionella för grundläggande funktioner.

Microsoft vet att de fortfarande har en lång väg att gå, som deras hållning på utgåvan säger:

När kommer den första betaen av IE9 att skickas?

  • Vi kommer att släppa beta från Internet Explorer 9 när feedback från Platform Preview-utgåvor visar att vi har en webbplatform av hög kvalitet som kan användas för webbläsning varje dag.

Deras primära inriktning är för närvarande utvecklarens återkoppling. Efter de stora misstag som gjorts med IE8 uppmärksammar Microsoft exakt vilka utvecklare som vill ha den här tiden, förhoppningsvis innebär detta att det slutar att använda Compatibility Mode (och den nödvändiga dödsfallet för IE6 ???)

Kolla in IE9-plattformens förhandsgranskning på http://se.microsoft.com/testdrive/. Efter att ha spelat med det, var noga med att skicka dina kommentarer / tankar / feedback här!