Sluta Cortana vakna upp från bakgrundsljud

Alla våra enheter har digitala assistenter dessa dagar, och de är ganska användbara. Men ingenting är mer irriterande än när de utlöses av din TV eller andra bakgrundsbelysningar.

Jag har "Hey Cortana" aktiverat så att jag kan ställa frågor, ställa in påminnelser och använda andra funktioner genom att använda min röst. Men om jag har en podcast eller en tv-show som spelar i bakgrunden, kommer det ibland att utlösas (speciellt när man lyssnar på tech podcasts).

Med Cortana i Windows 10 kan du undvika problemet genom att bara svara på din röst.

Gör Cortana bara på din röst

Öppna Cortana och öppna Inställningar. För att göra det, tryck på Windows-tangenten och skriv: Cortana-inställningar och tryck Enter. Slå sedan på "Hey Cortana" om det inte redan är och ändra sedan det från att svara när någon säger Hey Cortana att försöka svara på bara mig .

Om det här är första gången du aktiverar detta måste du gå igenom guiden för Cortana för att lära dig din röst. För mer om den processen, kolla in vår artikel: Train Cortana för att lära dig din röst bättre i Windows 10.

Utbildning Cortana hjälper dig att bli mer bekant med dina accent och vokalböjningar. Om du ställer in detta kommer du att undvika problemet med att Cortana startar när du inte vill ha det.

Vad tar du med? Användar du Cortana? Om så är fallet blir du irriterad när den utlöses när du inte vill ha det? Låt oss veta dina tankar i kommentarfältet nedan.

Också, för hjälp med Cortana eller något annat i det nya operativsystemet, hoppa i våra Windows 10-forum. Det är gratis, tar bara en minut att gå med, och har en stor gemenskap av Windows 10-användare, inklusive vårt skrivteam!