Grooveshark - Spela vilken sång du vill ha när du vill ha gratis [groovyReview]

Innan vi pratade om en anpassningsbar personlig Internet Radio-tjänst som heter Pandora. Den här gången ska vi titta på en tjänst som är minst dubbelt så groovy, heck det har till och med " groove " i namnet! Inte bara är det groovy men jag tycker det är också den mest kompletta, 100% anpassningsbara Internetradio. Det heter Grooveshark .

Det första att märka är att Grooveshark kräver ingen registrering. Naturligtvis skapar du eventuellt ett konto som möjliggör många snygga funktioner, så vi tittar på dem längre ner i den här artikeln. Observera att Grooveshark är en webapp och kräver en konstant Internetanslutning för att fungera.

Grooveshark Internet Music - Spela vilken sång du vill ha när du vill

Grooveshark är väldigt enkelt att använda, skriv bara in den sång eller artist som du vill höra och tryck på Sök. Grooveshark har ett stort musikbibliotek, och du borde kunna hitta någon sång du vill ha. Wow, groovy baby ja!

Till skillnad från Pandora kommer Grooveshark att låta dig spela någon sång av någon artist närhelst du vill. Ingen väntar på en rekommendationsmotor för att slumpmässigt pumpa ut dina favoriter, det är allt på begäran. Plus, om du vill börja en låt över, kan du! Det är något som alltid störde mig om Pandora.

När du har sökt ut några låtar eller hittat en spellista som du gillar kan du använda knappen Spela alla för att lägga till varje låt i din "Aktuella sånger" -lista och höra dem alla i ordning.

När du har hittat en artist som du gillar kan du byta mellan flikar för att organisera sina låtar med Album. Alternativt kan du ordna sina låtar genom vilka samarbetsvilliga artister finns på olika spår. Detta arrangemang är perfekt för när du vill hitta dina låtar av Alicia Keys ( feat Black Eyed Peas. )

Hitta ny musik från andra groovesharkers

En annan groovy funktion är Playlist sökning. Det sätt på vilket funktionen integrerades var inte helt genomtänkt, men om du vill hitta en viss typ av musik söker du bara efter det ( t.ex. "rockmusik" ) och sedan på fliken Spellistor . Visad kommer att vara en lista över spellistor som gjorts av olika Grooveshark-användare, vanligtvis relaterade till din sökning.

När du klickar på en användares spellista tar det dig direkt till deras spellista sida. Här kan du visa och lägga till alla låtarna på deras spellista, eller bara de som du gillar.

Om du klickar på fliken Fläktar visar den hur många personer som användarlistan är tillräckligt för att bli fans. Vanligtvis är detta en korrekt indikator på hur bra någons spellista är. Ledsen galvarez ser ut som din enda fläkt är dig själv.

Hitta Populär Musik

Ett annat sätt att hitta låtar som kan vara värda att lyssna på är att använda den populära musikens smarta spellistan. Den här spellistan visar vilken musik Grooveshark användare lyssnar på mest. Du kan sortera den här listan med dagens bästa låtar, eller den här månadens bästa låtar.

Vad du får med ett gratis registrerat Grooveshark-konto

Grooveshark har två typer av registreringsalternativ, gratis och det betalda VIP-kontot. Gratis konton lägger till många funktioner och sparar alternativ som är värda besväret och VIP-kontona har en massa mycket groovy funktioner som ad-removal. Att registrera är enkelt; bara Klicka på knappen Skapa konto eller klicka på någon av de registrerade funktionerna inom Grooveshark för att tas till registreringsfönstret.

Anmälan till Grooveshark är snabb, bara fyll i några detaljer med riktig eller falsk information. Det krävs ingen e-postbekräftelse så att du kan hoppa direkt när du klickar på Registrera.

Nu när du har registrerat ett konto kan du spara sånger till spellistor eller musikbiblioteket. Varken är sammankopplade, så spellistan inte automatiskt läggs till i ditt bibliotek. du måste lägga till dem separat.

Genom att spara spellistor kan du skapa fullständigt anpassningsbara ljudspår där du kan välja namnet. Om du namnger en spellista felaktigt kan du alltid bara klicka på Spara igen och skriva över den gamla.

När du har sparat din spellista visas den under din spellistor i menyn till vänster. Du kan snabbt komma åt och ladda om låtarna från din lista när som helst härifrån.

Så här lägger du till sånger till ditt Grooveshark Music Library

Det var lite förvirrande att först förstå hur man lägger till låtar i mitt musikbibliotek i Grooveshark. Efter lite poking runt upptäckte jag att det finns flera olika sätt att göra det, lite mer subtila än andra.

Ett sätt att lägga till låtar i ditt musikbibliotek i Grooveshark är att högerklicka på en låt från din nuvarande sånglista och välj Lägg till i mitt bibliotek .

Ett annat sätt att lägga till låtar i ditt musikbibliotek är att söka efter musik och använd sedan knappen + Lägg till för att spara dem.

Och äntligen är mitt favorit sätt att lägga till musik att använda listan Nu spelar till + Lägg till alla aktuella låtar i mitt musikbibliotek.

Grooveshark Radio Mimics Pandora

Om du bara plattar ut kan inte tänka på någon musik eller spellista söktermer att lyssna på, då är det dags att klicka på knappen Radion. Grooveshark-radio liknar webben Pandora. Det tar vilken musik du redan lyssnar på och försöker automatiskt hitta och presentera ny musik som har liknande musikaliska egenskaper. Istället för Thumbs Up / Down Grooveshark har Happy Smiley eller Sad Smiley du kan klicka för att betygsätta varje låt.

Observera att Grooveshark-radio inte fungerar om du inte har lagt till mycket musik i ditt bibliotek.

Fördelar och egenskaper av ett Grooveshark VIP-konto

Ett Grooveshark VIP-konto kostar dig $ 3 per månad eller $ 30 per år. Du får två månader gratis genom att betala ett helår i förskott. Funktionerna sträcker sig från värdelösa till extraordinära. Här är listan så att du kan döma själv om betalning är värt det.

  • Tar bort alla annonser.
  • Tillgång till Grooveshark Desktop Client, körs snabbare och effektivare än webben, visar också små meddelanden för att låta dig veta vad som spelas när en ny låt startar.
  • Hämta Grooveshark Mobile gratis. Tyvärr fungerar det bara på jailbroken iPhones eftersom Apple inte tillåter Grooveshark i App Store.
  • Använd Last.fm för att övervaka dina musiklustvanor.
  • Nästan obegränsade favoriter, VIP-apparater får 5000 Favoritlåt och 50000 låtar i ditt bibliotek för att hålla allt bäst organiserat.
  • Skräddarsydda Grooveshark-skärmupplösning, främst för personer som använder 30 + tums skärmar.
  • Fun Themed Client, lägger till bakgrunder och andra visuella effekter till Grooveshark.
  • Direkt kundsupport.
  • Direkt tillgång till "Beta" -funktioner som inte har släppts på huvudsidan än.

Se hela VIP-informationssidan och anmäl dig här.

Det handlar om att helt och hållet täcker Grooveshark. Det är en groovin webapp, och om det bara hade en " officiell " iPhone app, skulle jag noga lyssna på det 24/7.

Om du har en groovy fråga, märkt något vi missade, eller bara vill prata om Grooveshark, släpp en kommentar nedan! Kolla även in RSS-flödet för dagliga groovy datorrelaterade nyheter, hur och recensioner.