Sociala sökningar i Google Uppdateringar med fler kontroller och spårmixresultat

Jag älskar det när en av mina vänner ger mig ett tips på en ny gadget eller en bra ny restaurang som de har hittat i staden. Recensioner och råd från nära vänner är en viktig del av hela den sociala erfarenheten rätt? Tja när du söker på internet borde det vara annorlunda? Vill du helst samla råd och information från dina vänner istället för en icke-mänsklig Google Search Algorithm? Antagligen inte. Så därför är jag personligen glad över den senaste uppdateringen till Google Social Search. Även om den introducerades av Google 2009 och talade om här på (wow, var det verkligen så länge sedan?), Google gjorde det ännu groovier.

Vad är nytt?

Om du är en socialsökande veteran, så vill du veta de listade ut uppdateringarna. Google publicerade dem i sitt officiella bloggmeddelande, men vi har sammanfattat dem på en enkel lista nedan:

  • Trail blandade sökresultat
    Det innebär att dina sociala sökresultat kommer att blandas i med vanliga sökresultat från Google. Tidigare visades de bara längst ner på sidan.
  • Tredje parts webbplatsstöd
    Google har lagt till i förmågan att visa länkar som har delats av dina kontakter på Twitter och andra externa webbplatser. För att detta ska fungera måste du ha ditt Twitter-konto kopplat till ditt Google-konto.
  • Förbättrad hantering av kontoanslutning
    De har förbättrat hur du kopplar upp externa konton till din Google-en, du kan nu göra det privat via din Google-konto-sida - och den gamla vägen fungerar fortfarande på din Google-profil. Med sidan Google-konton kan du nu välja om du vill att dina anslutningar ska visas offentligt, eller om du vill dölja dem och behålla privatlivet.

Det täcker alla uppdateringar! Om du är ny på Google Social Search, eller bara vill höra en påminnelse om hur det fungerar, läs vidare!

Vad är social sökning?

Om du är inloggad på ditt Google-konto tar Google en titt på din kontaktlista och ser vem du följer och vem dina vänner är på alla anslutna konton (Facebook, Twitter, LinkedIn etc ...). Från den här listan över personer som du troligen litar på visar Google sökresultat som dina kontakter har delat eller skrivit. relevant för din sökfråga självklart. Google gjorde en groovy demonstration video för att hjälpa till att förklara, kolla in det nedan:
">