GrandCentral Uppgradera till Google Voice FINANSIELLT!

Det har varit en pågående Forum-tråd på min GrandCentral-migrering till Google Voice och i morse när jag kom till jobbet loggade jag in i GrandCentral och blev positivt överraskad att mitt konto nu var klart för migrering till Google Voice!

Naturligtvis klickade jag snabbt på UPGRADE-knappen och vidarebefordrades till Google-röst. Ok .. Hittills så bra. Ah, ett servicevillkor ... Du vet alla hur jag älskar Google TOS så låt oss läsa det

Inte groovy ... Inte ett bra sätt att sparka saker med en ny användare ... Jag antar att Google redan vet att deras TERMS-länk https://www.google.com/voice/terms bryts men tills de fixar det, kan du hitta det genom att gå här: http://www.google.com/accounts/TOS. Tyvärr är TERMS fortfarande samma gamla Googles användarvillkor som ger Google WAY många rättigheter men det är för en annan artikel ...

Okej, ändå gör jag det slutligen till mitt nya Google Voice-konto. Som förväntat ser det ut som GMAIL och de flesta andra Google-tjänster. Här är några bilder av huvudsidorna.

Google Voice startsida

Google Voice Settings-sidan

Google Voice Hjälp sida

Sammantaget fungerar tjänsten precis som det gjorde före migreringen. Jag försökte funktionen Call Recording och det fungerade utan problem (men du kan bara spela in personer som ringer dig) samt konferenssamtalfunktionen (begränsad till 4 personer). Återigen tycktes domänerna fungera bra förutom att tjänsten fortfarande känns beta eftersom det fortfarande finns många begränsningar när du kan använda den här funktionen eller den funktionen beroende på om du ringde via tjänsten (från Google Voice-webbplatsen) eller mottog samtalet på din Google Voice #.

Saker jag gillade

 • Alternativen Voicemail är mycket trevliga. Du kan inte bara svara via dem eller SMS, men du får också flera andra COOL-alternativ: E-post, Download, Bädda in (se nedan) eller Block Caller. Ganska groovy.

Här är ett exempel på att använda funktionen Bädda in från Google Voice. Bara plop inbädda koden i blogginlägg eller webbplats och TADA!

 • Inspelning samtal var trevligt. Återigen, samma alternativ som ovan angivna när samtalen visas i din Inspelade samtalsundermeny.
 • Multi-Phone-ring fungerade som annonserat. Både min mobiltelefon och arbetstelefon ringde för inkommande samtal.
 • Kontakter är länkade till GMAIL så det är lätt att dra in siffror och personer i Google Voice.
 • widgets
 • Gratis 1, 00 Kreditbalans :)
 • Och självklart Widgets (se nedan). Detta låter dig sätta en "Ring mig" -knapp eller länk på din webbplats för att låta personer / kunder ringa dig. Jag tänker på detta KAN vara en möjlig kostnadsbesparare för att dra LD-kostnader ut av dina biz-kostnader ..? Personligen ser jag fram emot Vista Widget Jag kan bara dyka upp i min Sidibar i Vista och ringa snabbt och lyssna på röstbrevlåda. Jag är säker på att det blir snart ute.

frågor

 • 3 av 5 personer som jag ringde med tjänsten klagade över ett eko när de pratade. Detta inträffade under samtal som jag initierade med hjälp av Google Voice och samtal som jag mottog. Förhoppningsvis är det bara en tillfällig sak.
 • Ett annat problem som jag stötte på försökte få byta telefoner under ett inkommande samtal. Jag försökte få detta att fungera ca 10 minuter men det skulle bara inte fungera. Jag försökte funktionen med samtal där jag initierade samtalet via Google Voice samt med samtal jag fick med mitt Google Voice-nummer. Varje gång, inga tärningar ... Jag tryckte på * men inget hände. Buggy ...
 • UI är ärligt lite förvirrande. Jag tillbringade några minuter på sidan FUNKTIONER sida innan jag klickade på HJÄLP och hittade den.
 • Broken TOS Link

Slutsats

Jag tror att tjänsten har en stor potential men det känns fortfarande mycket beta. Jag är osäker på vad Google har arbetat med i 18 månader, eftersom den här första versionen verkligen känns ofullständig och i förhållande till användargränssnittet, har de tagit ett steg tillbaka från GrandCentral-upplevelsen. Ärligt talat, från min 30 minuters recension av tjänsten kan jag med säkerhet säga att det är en låt ned och tyvärr inte värt all Hype. Jag hoppas att detta är en av flera utgåvor av Google Voice och under de kommande månaderna ser vi en snabbare integration av tjänsten i GMAIL, Google Talk etc ... Jag är säker på att det bara är en fråga om tid. ;)

Någon annan där ute får sitt GrandCentral-konto uppdaterat? Vad är dina tankar? Hålla med? Instämmer inte alls?

Taggar: google-voice, grandcentral, recension, uppgradering