Acer vs iPad är ett enkelt val för mig

Nyligen dog min HP bärbara dator. En internetsökning avslöjade att många av samma modell dog av samma symtom, men HP Service försäkrade mig att jag var ute av garanti. Åh ja, jag ville ha något nytt ändå.

Men vad ska jag köpa? För närvarande är den nya iPad över nyheterna, och jag bär en iPhone och känner till ekosystemet. Utan tvekan är iPad en trevlig maskin. Vår egen Josh Windisch gav den en recension med hög beröm efter att ha använt det i en vecka. I själva verket försäkrar Apple mig att det är briljant (i sin reklam).

Men vad sägs om mitt användarfall? Skulle jag vara bra med en iPad när jag är intresserad av både konsumtion och skapande av innehåll? Jag använder ingen dator för spel. Ett bra tangentbord har alltid varit viktigt för mig också. Jag skriver mycket och skriver med siffror. Och jag vill verkligen inte gå längre ner kaninhålet i ett slutet ekosystem, gör jag?

I en skanning av nuvarande billigt prissatta bärbara datorer vände jag mig till Acer Aspire-linjen.

Snygg 15, 6-tums widescreen-formatskärm, snabb processor med dubbla kärnor, 4 minnesminne, inbyggd DVD-RW-enhet och många andra godsaker. Ja, det är bara blyg på 6 kg i min ryggsäck och med batterilivslängd på 4 timmar kan jag behöva en kraftsten. Men det här är en arbetshäst.

Men inte nöjd, jag ville ersätta den fysiska hårddisken med en solid state-enhet. Kontrollera med Acer, jag fann att det är en 5 minuters byte av enheter med åtkomst på bottenpanelen. Så såg min order så här.

Visst nog, tog SSD-installationen hela 5 minuter, och jag laddade Windows 8 Consumer Preview och den fullständiga Office-applikationen och hade fortfarande 90 gig SSD-utrymme kvar. Acer nu kalla strumpor på 20 sekunder, återupptas från sömn på åtta sekunder, är blixtsnabbt och har ännu inte kraschat eller har några problem med programvaran jag har kastat på den.

Priset, detsamma som jag skulle betala för en ny iPad (endast wi-fi) med 64 gigabyte. Nu vet jag att valet av dessa enheter är personligt, men jag undrar helt enkelt hur mycket mer jag får för mina pengar med Acer-valet.

Vilka val om teknikinköp har du gjort nyligen, och varför? Vi lever i en guldålder av låg kostnadsteknisk, högdriven teknologi, och det har aldrig varit mer intressanta användningar.

Hur sätter du din teknik på intressanta sätt?