Google Voice för iPhone har äntligen godkänts av Apple

Vill du använda Google Voice på din iPhone? Slutligen finns det en officiell app för det. Tidigare idag arbetade Apple och Google äntligen igenom sina skillnader och tog den verkliga Google Voice till iPhone. Appen fungerar som förväntat, ungefär som vad många Android-användare har njutit under en tid nu.

Vad är nytt?

Efter att ha sett det i App Store var jag glad, men amusad. Hur förändras detta verkligen, vi hade redan HTML5-versionen av Google Voice tillgänglig i våra iPhone-webbläsare. Med det kunde vi gratis text, ringa med vårt Google Voice-nummer och läsa röstmeddelanden. Aha, men det finns några saker som webappen inte hade.

Den största förändringen är Push notifications . Med webappen var det viktigt att uppdatera webbläsarfönstret genom att kontrollera dina Google Voice-texter. Push gör att du kan koppla av och låta meddelandena komma till dig. När du får en ny text eller telefonsvarare skickar Push nu automatiskt en varning, oavsett vad du gör på din iPhone.

En annan groovy funktion som webappen inte hade är Quick Dial . Det fungerar mycket som snabbuppringning, men Quick Dial gör att du kan komma i kontakt med dina kontakter ännu snabbare och ... eftersom Google är stort på hastighet har de införlivat direktuppringning via direktåtkomstnummer. Det betyder att du inte behöver vänta på att Google Voice ringer dig längre, det kommer bara automatiskt att ringa vem du ringer via ett externt routing-telefonnummer och eftersom det integreras med dina kontakter på din enhet ... väldigt groovy!

Endast för iPhone!

Om du tittar på de redan stora betygen i appbutiken hittar du att de flesta gav Google Voice en 5-stjärnig recension. Det finns dock också en bra del av användare som gav appen bara 1-stjärna. Deras anledning? De har inte en iPhone!

IPhone och iPod touch delar en nästan identisk plattform av iOS men för det jag tror är uppenbara skäl, inga tärningar för iPad- och iPod touch-användare när det gäller att få Google Voice på din App. < bummer >

Google Voice för iPhone är en gratis app, så om du inte redan har gjort det kan du ladda ner det i App Store från iTunes eller direkt från din enhet.