Windows Tips: Ta bort filer direkt från papperskorgen

Papperskorgen i Windows ger en plats att bli av med filer och mappar som du inte längre vill ha. Men du måste manuellt tömma facket för att faktiskt radera dem från ditt system. Det kan vara bra om du av misstag sätter en fil i facket och behöver den senare eftersom du kan återställa den. Men ibland kanske du behöver ta bort en fil direkt.

Håll ned Skift-tangenten och dra en mapp eller fil till papperskorgen. Du kommer märka att filen har en gul varning med ordet Delete pop up. Släpp av musen och din fil är borta - den kommer inte dyka upp i facket.

Du kan också ställa in papperskorgen för att alltid ta bort filer direkt. Högerklicka på facket, välj Egenskaper och välj "Flytta inte filer till papperskorgen. Ta bort filer omedelbart när borttaget. "Jag rekommenderar inte det här för den genomsnittliga användaren. Det slutar vara för lätt att felaktigt radera en viktig fil.

Om du inte gillar dialogrutan för bekräftelse som visas när du tömmer papperskorgen kan du ställa in den så att den inte dyker upp. I Windows 8 är borttagningsbekräftelsen automatiskt avaktiverat, men det är enkelt att slå på om du vill ha det.