Tankar om att ta mobil teknik utomlands

Jag är en digital junkie, men när man reser till ett annat land är det ett problem. Du har bara så mycket utrymme att bära på planet, och då måste du oroa dig för nätadaptern. Jag har fler frågor än svar, men jag har skisserat dem här när jag förbereder mig för en kommande resa till Storbritannien.

Tar du din mobiltelefon?

De flesta leverantörer tar en förmögenhet för telefonservice utanför USA. AT & T: s World Pass-paket, till exempel, ger dig 120 MB data och $ 1, 00 per minut telefonsamtal för $ 30 över en 30-dagarsperiod. Varje ytterligare MB är 25 cent. Den största planen de har är 800 MB för 120 USD. Det ger dig uppringning till 35 cent per minut och ytterligare data vid 15 cent per MB. Dessa avgifter lägger till. Verizon har liknande priser- $ 40 för 100 MB data. Sprint och T-Mobile har de bästa planerna övergripande. De erbjuder gratis 2G-dataroaming och kräver 20 cent per minut. Du kan uppgradera till 4G LTE-hastigheter för $ 15 och få 100 MB vid den hastigheten.

Inte alla Verizon eller Sprint-telefoner arbetar utomlands, om du inte har världsversionerna av sina telefoner. Du behöver vanligtvis vara efterbetald, inte en förbetald plan.

Fördelar med att ta telefonen

Den minut du anländer till ditt resmål kan du leta upp riktningar, kolla e-post eller vad som helst. Människor kan ringa dig precis som de alltid gjorde. Det är en enhet du redan känner till och den har alla dina appar. Om du har tvåfaktorautentisering (2FA) aktiverad är din enhet alltid med dig för inloggningar på okända platser

Nackdelar med att ta telefonen

Priserna kommer att döda dig. Ja, du kan stänga av data och bara använda Wi-Fi. Om du är vilse och behöver riktningar, är oddsen att du inte har Wi-Fi. Om du använder din telefon för arbete (som jag) och det är stulen, har du ingen lycka till.

Expertutlåtanden och kompromisser

De flesta jag talade med som är frekventa resenärer (även ett resebyrå) var i ett av två läger. De tog sin telefon och antingen tog slaget på frekvensen eller gjorde telefonen smart på Wi-Fi. De vill inte ha det svårt att få en annan telefon. De gillar att alla vet hur man når dem.

Andra experter säger att gå vidare och antingen ta med en "brännare" stil telefon och köpa ett SIM-kort för landet de går för. De kommer att göra det i förväg eller när de kommer fram. Om du gör det i förväg, kommer familj och vänner att ha ett nummer att nå dig. Med ett utländskt nummer betalar dina vänner extra för att ringa dig eftersom det är ett internationellt nummer. Du förskjuter bördan för dem (vilket kan vara trevligt om chefen försöker nå dig på semester).

Ett intressant alternativ är att dela upp beslutet: ta din telefon, inaktivera dataroaming och köp en hotspot. Precis som SIM-kortet kan du köpa det i förväg eller på din destination.

Vad vi gör

Vi gör lite av allt. Min telefon bor hemma i staterna med en vän. Om jag behöver 2FA kan jag bara ringa till vännen. Jag köpte en Android-telefon (även om jag är en lojal iPhone-användare) och laddade alla mina appar. Det tog några timmar, men det var inte så svårt. Jag anmälde mig till T-Mobile's Simply Everything Plan och jag avbryter tjänsten när jag kommer tillbaka. T-Mobile har inga kontrakt som är trevligt. Jag kan ge alla mitt nummer just nu i nödfall.

Min make tar sin AT & T iPhone. När vi anländer har han sitt AT & T SIM, men kommer att ersätta det vid ankomst med en lokal operatör. Att få AT & T för att låsa upp iPhone behövde ett snabbt samtal och sedan ett besök på den här webbplatsen. Vi är fortfarande under kontrakt för den telefonen, så jag klagar inte. I teorin borde AT & T inte tänka på att om vi lämnar dem, låst eller olåst, måste vi betala en tidig uppsägningsavgift.

Vilken typ av laddare ska ta med?

De flesta vet att pluggarna i USA inte matchar det mesta av resten av världen. Du kan inte ansluta din iPhone laddare till en kontakt i Europa. Det passar inte så försök inte. Det finns egentligen två tillvägagångssätt här: använd en befintlig laddare med en adapter eller använd en universalladdare som stöder USB. De flesta laddare för elektroniska enheter kommer att fungera med både USA-spänningar eller europeiska Det är bara formen på pluggen som är annorlunda. Det här är inte sant för allt, så kontrollera att dina laddare fungerar med både 110 och 220 volt.

Fördelar med att ta din existerande adapter

Detta är en adapter du känner och litar på. Strömadaptrar är billiga och vänner kan ha dem som du kan låna (om inte de reser samtidigt du är).

Nackdelar med att ta din existerande adapter

Laddarsituationen betyder att det finns mer att bära med dig på din resa och mer för att eventuellt förlora. Om du behöver köpa en pluggadapter, varför inte köpa en som fungerar överallt? Till skillnad från landspecifika nätadaptrar har universella adaptrar USB-portar och strömportar som fungerar med alla strömkontakter. När du är färdig med din resa kan du fortfarande använda dem i USA.

Expertutlåtanden och kompromisser

Experterna sa till mig att det största problemet med att använda din befintliga adapter är utrymme. Pluggarna är täta och pluggen omvandlaren plus din adapter tar mer plats. Med en universaladapter kan du vanligtvis göra en genomgång och ladda mer saker. Det betyder fler uttag utan att behöva koppla ur saker.

Vad vi gör

Liksom de flesta saker är min make och jag oense. Han lånar en kraftomvandlare och tar med sina Apple-adaptrar. Jag hittade den här praktiska Kensington-adaptern som har 2 USB-portar för laddning och en direkt nätkontakt. Jag köpte också en PlugBug World. Det var bara $ 10 mer att få de internationella adaptrarna, och jag ville ändå ha en PlugBug.

Tabletter (plus ett tangentbord) eller bärbara datorer?

Här är där jag behöver lite hjälp. Tabletter har en lång batteritid, men det gör också många bärbara datorer idag. Det är ingen hemlighet Jag älskar min Chromebook. Jag har testat och både min iPad och Chromebook har samma aktiva batterilivslängd. Jag är sönder med vilken jag ska ta med på min resa. Jag behöver antingen ett externt tangentbord eller en bärbar dator eftersom jag behöver svara på e-post och kanske få lite inskrivning.

Fördelar med iPad + tangentbord

Eftersom jag inte kommer att få min iPhone ger iPad mig möjlighet att svara på iMessage och textmeddelanden som skickas till den telefonen. Jag har också min iTunes-musikabonnemang så att jag kan synda på musik på planet och på andra ställen. Mitt bärbara tangentbord är litet och batteridriven. Till skillnad från en bärbar dator behöver jag inte ta en extra laddare. Allt jag behöver är en USB-kabel och jag kan ladda den med ett batteri.

Fördelar med Chromebook eller en annan tunn bärbar dator

Chromebooken har ungefär samma vikt och storlek som min iPad och tangentbord och gör ett ton mer. Jag har en större skärm och ett bättre tangentbord. Vissa appar är bara inte gjorda för iPad. Om ett klientproblem kommer upp kan jag fjärrstyra deras system mycket lättare. Även om detta inte gäller för alla bärbara datorer, kostar min Chromebook cirka en tredjedel av priset på iPad. Om något händer med det utomlands, är jag inte så mycket pengar.

Vad vi gör

¯ \ _ (ツ) _ / ¯

Jag går fram och tillbaka på detta. Jag tar redan en pluggadapter så att Chromebook-nätadaptern inte tar upp så mycket utrymme. Rymden är fortfarande utrymme, och med internationell resa hjälper varje bit. Jag talar om utrymme, jag har mer lagringsutrymme på min iPad för filmer att titta på planet. IPad är lättare att använda på ett tätt plan - vem som helst som har haft sittplats framför dem, vet det här. Om jag stänger av Bluetooth på min iPad får jag en ännu längre batterilivslängd.

Vad är dina tankar? Ska jag ta Chromebook eller iPad-tangentbordet? Vilka förslag har du för att ta din teknik utomlands? Vad glömmer jag?