Ta fantastiska bilder genom att använda HDR Photography

De flesta gillar att ta en kamera på semester så att de kan fånga den fantastiska resan för senare njutning med vänner och familj tillbaka hemma. Har du någonsin funnit dig själv tittar på bilderna hemma redo att ladda upp dem till din favorit bilddelning webbplats och tänkte "Man, dessa bilder ser inte ut som vad jag såg på semester!" Ja, det hände till alla av oss. Varför är det så?

Det mänskliga ögat kan se nästan 24 hållplatser med dynamiskt utbud av ljus och kontrast. Vad betyder det för fotografering? Problemet kommer in när en kamera ( antingen digital eller film ) bara kan ta upp 10 till 12 hållplatser med dynamiskt intervall. Det är därför dessa moln i din favoritbild ser platt och tråkig ut och ser inte ut som du kom ihåg.

Ange HDR-fotografi . HDR är processen att ta flera bilder med en kamera på olika exponeringsnivåer och sedan kombinera dem tillbaka till en bild med full nivå av dynamiskt tonområde. Huh ???? Ok, det är inte så svårt som det låter. Låt oss ta en titt på processen.

Så här tar du fantastiska bilder genom att använda HDR Photography

Obs! Dessa steg gäller för en digitalreflexkamera (DSLR), men vissa pekskärmskameror har också manuella lägen. Mina personliga favoriter är Canon G11 och Lumix DMC-LX3.

De grundläggande stegen:

  1. Hitta något och ta en bild. Ditt val.
  2. Ställ in ISO till din lägsta inställning. Något som 100 eller 200.
  3. Ställ in uppringningsläge till bländarprioritet (AV.) Den här inställningen kommer att hålla bländaren densamma och ändra slutartiden för att få skillnadsexponeringar.
  4. Ställ in kameran på AEB (Auto Exposure Bracketing.) Med denna inställning ställer du in kameran för att ta tre eller flera bilder i följd med olika exponeringsvärden.
  5. Om din kamera har tre fästbilder, sätt dem att vara +/- 2 stopp antingen. Om din kamera kan göra fem fästbilder ska du ställa in varje skott för att vara +/- 1 stoppa ifrån varandra.
  6. Använd ett stativ! Varje exponering måste vara exakt densamma för att blanda utan tillsats av oskärpa. Du kan göra det utan ett stativ, men se till att du klämmer fast mot ett fast föremål för att förhindra rörelse. Bildstabilisering (IS) hjälper också.
  7. Använd en kabelfrisättning. Dessa är billiga och värda varje öre eftersom de behåller någon rörelse bort från din kamera. Även en enkel avtryckare trycker kan lägga till lite skaka.
  8. Ta bilden.
  9. Öppna bilderna i ett program som Photomatix och blanda dem ihop. Photomatix ( min favorit ) är ett ganska lätt program att använda och har en praktisk handledning om hur man använder den här: http://www.hdrsoft.com/resources/tutorial_basic/index.html
  10. Förundra dina vänner med dina fotografier.

Naturligtvis kan du göra mer än detta, men det är nödvändiga steg i HDR-processen. Varje person kommer ut med olika resultat för sina fotografier. Det är det fantastiska med kreativitet. Dessa är dina bilder att tolka men du vill.

Har du ett favoritbildredigeringsverktyg eller en fotograferingstips? Skulle älska att höra från dig i kommentarerna!

Om författaren:
Även om den vanliga hangouten för delning av hans fotografi är www.brickmonkey.com, hittar du också tegelmonkey som en tillfällig groovyContributor här @ för fotograferingstips och tricks.