Google+ tillåter nu någon att maila dig, så här väljer du bort

Google meddelade nyligen att Gmail-användare kommer att kunna skicka e-post till alla sina Google+-anslutningar, även om de inte har sin e-postadress. Funktionen rullar för närvarande ut till alla Gmail-användare. Vad betyder det här? Tja, om någon har dig som en anslutning på Google+ visas du i fältet Till när de söker efter ditt namn, oavsett om de har din e-postadress eller ej.

Men de kan bara maila dig en gång och om du klickar på Report Spam, är det slutet på konversationen. Meddelanden kommer att gå till fliken Social, så det kan vara en bra anledning att aktivera flikar, om du inte redan har gjort det.

Detta borde definitivt vara en funktion som du borde kunna välja till, snarare än att behöva välja bort. Detta verkar som en mogen möjlighet för din inkorg att översvämmas av meddelanden som du inte har någon önskan att läsa. Du kan dock styra vem som får maila dig, och det är en enkel process.

Inaktivera Google+ Connections Gmail

Logga in på ditt Gmail-konto på din dator och klicka på alternativet Inställningar (växelsymbol) längst upp till höger på skärmen.

Du borde vara i området Allmänna inställningar. Om du av någon anledning inte är det, klicka på länken Allmänt längst upp. Bläddra sedan ner tills du hittar avsnittet E-post via Google+.

När du har hittat det märker du att det är inställt på någon på Google+ vilket innebär att alla från det sociala nätverket kan skicka ett meddelande till dig. Klicka på rullgardinsmenyn och välj vem du vill få e-post från - Vem som helst på Google+ (rekommenderas inte, enligt min åsikt), dina Utökade cirklar, dina cirklar eller ingen alls.

När du har valt ditt val, glöm inte att rulla hela vägen ner och spara ändringar.

Vad som är intressant är att den här funktionen kan vara användbar om det fanns ett alternativ att välja vissa cirklar på Google+ för att maila dig. Om du till exempel har en cirkel som endast innehåller potentiella affärspartners kanske du vill få e-post från dem, men inte resten av dina cirklar. Vi har redan alltför många e-postmeddelanden att hantera redan, låt en ensam från främlingar.