Motorola Wireless: LTE RAZR Snabb, Tuff, Skinny, Execs Say

NEW YORK Bara några timmar innan dess moderna företag avslöjar Android 4.0 Honeycomb och förväntat Samsung-enheter tidigt i kväll i Hong Kong, släppte Motorola Wireless execs i New York idag sin RAZR-smartphone. För att skicka 7 november till $ 300 fhe 32GB, är 1.2 GHz 4G LTE en bra återkommande för RAZR-märket.

Det är 71mm vid sin tunnaste punkt - förmodligen världens tunnaste smartphone.

Och det är pansar i tänderna i Kevlar fibertech och Corning Gorilla glas. Stänkskydd skydd. Nanotechbeläggning för ultimat telefonskydd. Jag ska göra en rapport om den tekniken och hur det fungerar för Groovy Science! senare idag, så håll dig stillad. För att få en känsla för evenemanget i dag, så visade de böljande reklamfilmexekverna:

">

Som läckt är Verizon-powered RAZR en sann 4G LTE-telefon, bara den andra till marknaden. Droid Bionic var först. Nu för specifikationerna:

RAZR har en 1, 2 GHz CPU, 1 GB RAM, och bäst, en 4, 3-tums Super AMOLED Advanced display med qHD (720p) res. Trevlig! Intressant att se det nära och personligt.

Apple iPhone 4 S har en relativt mindre skärm vid 3, 5-tums skulle köpare borde notera. Det är inte heller en LTE-telefon. Men iPhone 4S matchar kamera-vis, åtminstone på specs. Både iPhone 4S och RAZR har 1080 High Def video capture cum stabilisering och en 8mp kamera. Extremt anständiga telefonspecifikationer på båda enheterna.

Våra källor säger att denna telefon i veckor eller dagar kan uppgraderas till Android 4.0 Ice Cream Sandwich, men tiden kommer att berätta. RAZR, storage-wise, är mittlinje men ett bra val för pengarna, med tanke på 16 GB lagringsutrymme plus ett 16 GB microSD-kort. Det är också bland de första, som Apple iPhone 4S, som skickas med Bluetooth 4.0 - något jag definitivt ska gräva i.

På $ 299 matchar det exakt priset för 32GB Apple iPhone 4S-versionen, men det är en LTE-telefon, har en jämförbar stor hi-res-visning och utvidgningsbarhet till Android 4.0 och kommande 64MB microSD-kort som kommer ner i gäddan.

Cloudware och verktyg: Quickoffice, Motocast för streaming (och nedladdning av PC-innehåll), Smart Actions-appen för optimering av uppgift och energianvändning. Liksom andra enheter, har Motorola gått med Webtop som app för dockning med en Lapdock 100 eller HD Station.

Motorola Droid Razr kommer att finnas tillgänglig för $ 299, 99 i början av november efter ett nytt tvåårigt serviceavtal med Verizon Wireless. Du kan börja förbeställa telefonen den 27 oktober. CNET har en fin bit

RAZR är på beställning 7 oktober och kommer fram som förväntat 7 november.