Förhandsgranskning av Google Maps i Gmail Labs

Mottar du ofta e-post med adresser och anvisningar till dem? Personligen, även om någon skickar mig riktningar till en adress, slänger jag den bara till Google / Bing Maps eller GPS-bilen och följer den automatiska kartan. Den här veckan är jag glad att rapportera att Google just gjort det enklare och du kan leta upp adresser utan att ens lämna Gmail. Med den senaste uppdateringen från Google kan du också automatiskt sätta in dem från Gmail till Google Maps!

Hur fungerar det?

Den nya Google Maps-förhandsgranskningsfunktionen är tillgänglig i avsnittet Labs i Gmail-inställningarna. Det snabbaste sättet är att trycka på den gröna labikonen från ditt Gmail-konto.

Bläddra ner genom de många funktionerna listade tills du kommer till Google Maps förhandsvisningar i mail. Klicka på Aktivera och spara sedan ändringar.

Nu när du får ett e-postmeddelande som innehåller en adress kommer Gmail automatiskt att dra upp sin plats i Google Maps och ge dig möjlighet att förhandsgranska det längst ner i ditt e-postmeddelande. Klicka+ Visa karta förhandsgranskningsknapp för att se den. Kräver klicket på förhandsgranskningslänken var ett smart drag. Det håller förhandsgranskningskartan från högt utrymme och blir irriterande på e-postmeddelanden där du inte vill se den.

När du har klickat på länken förhandsgranskning öppnas en liten Google Maps-ruta där i webbläsaren längst ner i ditt e-postmeddelande. Det kommer inte bara att visa adressen för adressen utan också den grundläggande Google Mapens zoom- och rullningsfunktionalitet.

Tyvärr finns det inget stöd för jordvisning, men knappen Öppna i nytt fönster tar dig direkt till de riktiga Google Maps där adressen automatiskt visas.

Denna process är en ganska groovy uppdatering som kan hjälpa till att raka de värdefulla sekunderna eller minuterna för kopiering och klistra adresser från en plats till en annan. Funktionen för labs fungerar även för Google Buzz. Nu behöver allt det är lite Foursquare + Buzz-implementering för att se var människor är Buzzing.