De tre stegen till bättre fotografi

Vad handlar det om några bilder som gör dem så slående och minnesvärda? Har du någonsin undrat vad professionella fotografer vet att du inte gör det? Tyvärr tror många att det handlar om dyr kamerautrustning - men om jag berättade att du använder tre enkla steg eller tekniker, kan du drastiskt förbättra ditt fotografi och börja dig på väg för att börja ta bilder som ett proffs. Låter intressant? Låt oss ta en titt.

Här är de tre stegen och ordningen att tillämpa dem. Att göra dessa tre steg varje gång höjer din fotografi från enkla ögonblicksbilder till professionella kvalitetsbilder. Det är verkligen så enkelt.

1 - Känn ämnet

Tänk på vad det är att du tar en bild av och ser till att du har en klar förståelse av huvudämnet för fotot. Är det ett landskap med din familj i förgrunden så att du kan komma ihåg den semestern eller är det landskapet och din familj råkar bara sticka där. Många gånger tar folk en bild och uppmärksammar inte vad som händer på bilden och därför blir distraheringar inkluderade i bilden. Kolla in bilden nedan:

Nu är det en upptagen bild. Vad kan vi göra för att förbättra detta?

2 - Fokusera uppmärksamhet

Välj vad som kommer att vara fokus för uppmärksamheten på detta fotografi. När du väl valt ämnet måste vi fokusera på tittarens uppmärksamhet. Vi kan åstadkomma detta på ett antal sätt, till exempel genom att använda en relativ storlek, belysning, inramning, selektiv fokusering och min favorit att flytta runt för en bättre vinkel och speciellt komma nära och personligt.

3 - Förenkla

Nu när du har valt fotografens huvudämne och valt ett sätt att uppmärksamma det, har vi ett sista steg. När du tittar genom sökaren, ta dig tid att titta och försöka bli av med distraktionerna som kommer att förringa en bra bild. För bilden nedan valde jag att använda två sätt att fokusera uppmärksamhet och förenkla. Jag kom nära ett objekt och använde skärpedjup för att göra bakgrunden utom fokus. Detta såg till att mitt huvudämne var klart definierat. Beviljas, det är inte en av mina bättre bilder men det illustrerar punkten i dessa tre steg.

Så återigen är stegen:

  1. Känna till ämnet
  2. Fokusera uppmärksamhet
  3. Förenkla.

Om du kan gå på vana innan du trycker på slutarutlösningen börjar du se bättre och bättre bilder. Garanterat. Det är så enkelt.