Google+ Hangouts Nya funktioner - First Look

Med Google+ öppna för allmänheten tror jag att vi kommer att se några enorma antal som flockar till det. Med det i åtanke kommer alla våra vänner och medarbetare utan tvekan att använda Google+, och på grund av detta borde vi verkligen lära oss om några av dess funktioner. Idag ska jag visa dig en av dessa snygga funktioner som heter Hangouts.

Du kanske säger att det här är gamla nyheter eftersom Google hade Hangouts från början vilket är sant, men det var inte förrän igår att Google officiellt öppnade Google+ för allmänheten att det meddelade några nya funktioner: Hangouts på din telefon och Hangouts On Air .

Hangouts på din telefon tillåter dig att använda din 3G (mer om det här i en minut), 4G / LTE eller Wi-Fi-anslutning för att chatta med dina vänner på din telefon . Nu vet jag att Skype, Facetime & Qik har gjort det här ett tag nu, men det här är något mer än bara en en-mot-en-videochatt. Med Google Hangouts kan du få upp till nio andra personer som chattar med dig. Nu innan du blir upphetsad tror jag att Google fortfarande arbetar för att fullt ut integrera Hangouts med telefonen eftersom det idag inte går att starta en Hangout från den mobila Google+ appen. Du kan gå med i en Hangout som redan har skapats men du kan inte skapa en. Beviljas jag kunde hacka det genom att skapa en hangout på skrivbordet och ansluta mig till det men det är inte realistiskt i den verkliga världen.

Jag gjorde också en del testning av Hangouts på en 3G-anslutning och jag tyckte att kvaliteten var ganska dålig. Nu beviljad, då hade jag en elak 3G-signal så det var förmodligen inte det bästa testfallet. Med det sagt är det den verkliga världen. Min rekommendation skulle vara att hålla fast vid WiFi när du använder Hangouts på telefonen eller bara använda 3G om du är i en nypa.

Telefonerna som arbetar med detta idag är naturligtvis Android-telefoner, men du måste köra Android 2.3 eller bättre. Som en anteckning, om du redan har Google+ appen installerad måste du uppdatera den manuellt så att du får den senaste versionen som gör det möjligt för mobila Hangouts att fungera. Om du inte har appen kan du redan gå till Android Market och ladda ner den idag. Även om det inte är helt klart, meddelade Google att snart de mobila Hangouts skulle vara tillgängliga på iPhone också.

iPhone / iOS Update: Google släppte bara en uppdatering till Google+ App för iPhone och andra iOS-enheter. Nu gäller samma funktioner för Hangouts även för användare av dessa enheter.

Hangouts On Air är en annan bra funktion. På Air är i princip ett sätt att spela in och sända din Hangout live. Låt mig börja med att berätta att denna funktion är begränsad för nu. Om du inte har möjlighet att sända och spela in din session är du inte ensam. Från och med idag känner jag inte till någon som är en sändare, om du inte räknar will.i.am. Från och med igår kan alla Google+ användare se de offentliga sändningarna som åskådare. Låter som något jag skulle kalla YouTube Live.

Det här är en funktion för att hålla koll på. Med förmågan att inte bara sända video men också har nio andra gå in. Möjligheterna är oändliga. Kan du säga-Live Video Podcasting?

Google försöker ut några ytterligare funktioner som det säger kanske inte länge, så om du vill prova dem, var noga med att lämna feedback om du vill att de ska hålla sig kvar. För att aktivera extrafunktionerna, klicka på Hangouts med extrafunktioner när du är i " Kontrollera ditt hår och se till att din mikrofon fungerar! "Skärm.

Klicka sedan på Prova Hangouts med extrafunktioner.

De extra funktionerna är enligt följande:

  • Skärmhantering: för att visa andra din egen datorskärm, kanske visa dem bilder eller genomföra ett litet möte med bilder eller något annat.
  • Sketchpad: för ritning eller doodling tillsammans. Det här har flera användningsområden, jag kan se vänner som använder det här, liksom kanske arbetskamrater.
  • Google Dokument: för att skriva, presentera, etc. Egentligen ett stort antal användningsområden för detta och jag tror att du skulle se att det här använder mer i affärer.
  • Namngivna Hangouts: för, väl namngivna dina Hangouts som du vill publicera om ett visst ämne.

Det är värt att nämna att Google öppnar Hangouts-tjänsten genom att tillåta DEV: s att börja spela med ett nytt Hangouts-API. Om du är en utvecklare eller bara är intresserad av det här Google+ Hangouts-API: n, är Google+ Blogg rätt plats att starta.

Google driver verkligen sin Hangouts-tjänst till en ny nivå och uppriktigt sagt, Facebook har för närvarande inget att erbjuda som ligger till och med nära denna nivå av kommunikation och samarbete. Det är funktioner som Hangouts som verkligen gör Google+ standout och får folk upphetsade nog att göra ett hopp från andra sociala nätverk. Jag gillar det jag ser från Google+ just nu och om Google fortsätter att utveckla sina konkurrenter, har jag en känsla av att det sociala landskapet kommer att se väldigt annorlunda ut om 12-18 månader.

Vad är dina tankar på Google+ och de nya funktionerna för Google+ Hangouts har precis släppts? Jag skulle gärna höra din feedback och berättelser i kommentarfältet nedan om hur du har använt Google+.