Yahoo Aviate Launcher ger en annan Android-upplevelse

Yahoo Aviate är företagets påbörjade en Android-launcher, som tycks planera att förenkla din Android-startskärm. Här är en titt på hur det fungerar och vad du kan förvänta dig.

Yahoo Aviate för Android

Varför tror Yahoo att vi behöver en annan launcher för Android? Tja, företaget är verkligen inte den enda med den här idén. Vi visade dig Nokias Z Launcher för inte så länge sedan, och launchers är ett coolt och enkelt sätt att föra folk närmare vissa tjänster.

Yahoo Aviate inkluderar emellertid inte alla de Yahoo-tjänster du tror. Det är dock en trevlig, enkel och framför allt annan Android-upplevelse.

Installationen är enkel, Hämta gratisappen från Google Play Butik, här.

Nu, innan du faktiskt kan använda Aviate, finns det några inställningar som ska göras. Du börjar med att plocka upp de appar som du använder mest.

Då väljer du de typer av appar som du använder mest.

Tryck sedan på Alltid när du har valt Aviate när du blir frågad om den hemapp du vill använda.

Aviate är nu ditt hem app och du kan börja njuta av det. Naturligtvis kan du alltid avinstallera det och ställa tillbaka din tidigare hemapp. Nu ska du inte se vad du får med Aviate.

Först och främst finns det en fin, ren startskärm, som du enkelt kan anpassa med widgets och bilder. Håll bara fingret pressat på skärmen och du kommer att kunna lägga till vad du vill ha det. Samma metod fungerar för att redigera nästan allt du inte gillar i Aviate.

Den här huvudlayouten har dina favoritprogram längst ner och det är du som brukar använda mest.

Dra upp från botten av skärmen och du får tillgång till både dina favorit och senaste kontakter, som du kan skriva eller ringa.

Dra åt vänster mot höger och du får en adaptiv skärm som anpassar sig till omgivningen. Den visar i allmänhet en skärm i dag som den nedan.

När du är på resande fot visas dock navigationsalternativ och när du är i närheten av en restaurang får du recensioner och detaljer (se nedan).

Om du berättar vad ditt hem och jobb är, får du också relevantt innehåll. Om du kopplar in hörlurarna slår du på vad som kallas lyssningsutrymme, med relevanta appar.

Om du vill ha åtkomst till någon av dessa skärmar, liksom deras alternativ, sveiper du helt och hållet till vänster.

Jag vet att vi har sveipat kvar ganska, nu låt oss svepa rätt. Om du gör det från startskärmen kan du ta reda på varför du har valt apps och apptyper. De är organiserade på ett coolt sätt, så att du kan hitta saker lättare. Naturligtvis kan du redigera allt om du behöver. Du kan också lägga till kategorier, om det behövs.

Genom att trycka på pilen längst upp till höger i varje kategori visas den fullständigt och du får även några användbara nya appförslag.

Om du sveper så långt som möjligt kan din fullständiga lista över appar ses och användas.

Yahoo har gett användarna en video som beskriver några av funktionerna i Aviate. Du kan titta på det nedan.

">

Slutsats

Yahoo's launcher ger en intressant Android-upplevelse och det är ganska lätt att vänja sig vid. Om du investerar i Yahoo-tjänster, hittar du det här för att vara en bra launcher, eller om du inte är det ger det fortfarande en fräsch och unik upplevelse.

Vad tar du med? Har du använt Yahoo Aviate launcher på din Android-enhet? Om så är fallet, lämna oss en kommentar och meddela vad du tycker.