Google gör det igen, gratis semester WiFi @ Flygplatser och flyg

Precis som i fjol samarbetar Google med olika amerikanska flygbolag för att få gratis WiFi-internet till flygplatser och flygningar. Från 20 november till 2 januari är denna affär levande och groovig baby!

Varför behöver vi gratis in-flight WiFi?

Jag kan knappt tänka på någonting mer tråkigt än att sitta vid en flygplats som väntar på att ditt flyg ska komma fram. Åh vänta, hur är det med att sitta på ett plan? Squished mellan en främling eller två och helt frånkopplad från resten av världen, det finns inte mycket att göra. Du är verkligen kvar med bara några alternativ:

  1. Njut av dig själv med något du tog med dig, en bärbar dator, telefon eller bok.
  2. Hoppas personen bredvid dig är vänlig och börjar en konversation.
  3. Låt dig njuta av underhållning under flygningen, som vanligtvis bara är en hemsk film eller serie reklam.
  4. Var den skumma mannen och bara sitta och stirra på människor ...

De flesta kommer att välja det första alternativet eftersom de har tagit sin telefon, bärbar dator, bok, favoritmagasin etc ... Men med en bärbar dator eller telefon utan internet är det mycket som att simma i en pool utan vatten, torr och tom. För att inte tala om för affärsmän i denna moderna era, är internet en nödvändighet. Google ger bort gratis WiFi i år för att göra allas semester som reser lite lättare, stödja flygbolag som har inkorporerat WiFi på nätet och framför allt - för att främja Chrome . Förra året var den gratis WiFi-splash-sidan en enorm Nexus One-annons, vi kan bara anta att det här året tar dig till Googles Chrome-målsida.

Självklart, om du vill ha sekretess måste du bli kreativ, men du måste stannar skärmsläckaren på något sätt rätt?

Var kommer det att finnas gratis WiFi?

Alla flyg på Virgin America, Delta och AirTrain Airways kommer att ha gratis WiFi mellan 20 november 2010 och 2 januari 2011. Google har inte nämnt något om huruvida gratis WiFi erbjuds flygplatser i år men vi är inte alltför oroliga. Mellan 3G, 4G och tethering borde inte internetåtkomst på marken vara en stor fråga.

Har någon använt den nya WiFi-tjänsten Gogo in-flight? Jag skulle vara intresserad av att höra vilken typ av hastighet människor har upplevt, såväl som om det fanns några perioder med inaktivitet.