Vad är Googles nya Helpouts?

Är du en handledare som letar efter fler spelningar? Eller kanske är du ibland fast på något och kan använda den första handens råd från en expert. Helpouts är en ny tjänst som Google lanserade idag, som fungerar som en online-marknadsplats för video-handledning och rådgivning. Prissättningsstrukturen gör det möjligt för sändarna att debitera per minut, timme eller en fast avgift. För de berörda angav Google att det inte kommer att tillåta "vuxen" innehåll i dess Helpouts, men syftet med Helpout-sessioner är att vara rent utbildnings- och / eller hälsosamt fördelaktigt.

Vissa Helpouts, som viktvaktare, är tillgängliga gratis. Många andra stora företag hoppar på bandvagnen och erbjuder gratis Helpouts utformade för klassrumsliknande publik. Men de flesta hangouts tillhandahålls av individer och har en rimlig prislapp bifogad.

">

För personer som är glömliga Standardinställningarna för Helpout registrerar varje session och tillåter användare som köpte den att spela upp sessionen i sin fritid. En snabb titt på konsumentavtalet visar att Google innehåller en 100% pengarna tillbaka garanti som säger att om en Helpout inte var till hjälp kan det ifrågasättas och spåras genom Googles kvalitetssäkringsdisk för att avgöra huruvida en återbetalning kommer att beviljas eller ej. Det kan också hända att vissa Helpouts som innehåller konfidentiell information (t.ex. hälsovårdstjänster) inte kan spelas in och Google övervakar inte innehållet.

Vid lanseringen har Google tecknat på ungefär 1000 broadcasters som spänner över 8 olika tjänstegenrer. När du anser att den största leverantören av How To-videor på webben för närvarande är YouTube, är det här ett riskfyllt experiment som Google ska ta. Om Helpouts misslyckas är YouTube fortfarande kvar där för personer som föredrar alltid fri hjälp, även om den inte är tillgänglig i realtid.

Google Helpouts är endast tillgängligt på webben (via webbläsare) eller som en Android-app. Det blir intressant att se om Google kan utarbeta en överenskommelse med Apple med tanke på att Helpouts intäktsstruktur beror på att 20% av den avgift som tjänsteleverantörer tar ut betalar för videosessioner. Om det inte kan eller Google inte är villigt att ge Apple ett snitt, kan vi aldrig se Helpouts som stöds på iPad.