Google Docs ökar filstorleken till 1 Gig

Förra månaden meddelade Google att du nu kan ladda upp någon filtyp till Google Docs, vilket gör det enklare än någonsin att dela filer och mappar med vänner, familj, samarbete etc. Tja, jag har ännu mer goda nyheter! Google har uppgraderat den tidigare 250mb filuppladdningstakten till 1GB.

Även om det här är bra nyheter måste du komma ihåg att 1 Gig är också det totala GRATIS onlineutrymmet som ges av Google Docs (till skillnad från 25Gigs från Microsofts Skydrive.) Vad det här betyder är att du i princip kan fylla i hela ditt lediga utrymme med bara en uppladdning! Det kommer utan tvivel att ge Google ett steg i försäljningen av lagringsutrymme online. Låt oss titta på några av de andra mindre märkbara uppdateringarna.

Precis som när du misstänker något på huvudsökmotorn, lägger Google till det kända förslaget till Google Dokument. Jag skulle aldrig glömma hur man stavar cheeseburger, men om någon annan någonsin gör det, är Google där för att rätta till din stavning för dig! Nu kan du söka igenom ditt stora bibliotek med dokument och hitta fortfarande det du letar efter medan du skriver typsnitt som en 10-tums pumpar.

Om du har blivit trött på att titta på dina Google Dokument i den tråkiga gamla listvyen, gav goda nyheter, Google bara miniatyrvisning. Nu om du klickar på knappen Ändra vyn längst upp till höger på Google Dokument-sidan ser du små små miniatyrbilder av alla dina dokument för att hjälpa dig att hitta dem lättare. Denna vy är perfekt för de dokument som du glömmer att namnge, som den som kallas "New Text Document", jag undrar fortfarande vad som finns i det dokumentet.

Har du haft en groovy upplevelse med Google Docs? Vi skulle gärna höra några historier eller kommentarer du kanske har om det! Skriv bara in i kommentarerna nedan eller starta en diskussion i Google-delen av forumet community!