Google köper Mac och iPhone Mail Client Sparrow

Google fortsätter sin inköpshandel och köper Sparrow, en mailklient för Mac och iPhone. Sparrow-laget kommer att fungera på Gmail.

Sökjätten köpte bara Meebo för länge sedan, med laget som nu arbetar med Google Plus, företagets sociala nätverk.

Nu fortsätter Google att plaska pengar, den här gången att köpa Sparrow, en ganska fin mailklient för Mac och iPhone. Nyheterna meddelades nyligen på Sparrows hemsida.

Sparrow är en intressant e-postklient med funktioner som användningen av Facebook Connect för att lägga till bilder bredvid kontakterna som skickar dig e-post och möjligheten att bifoga filer via Dropbox.

Om du använder det och du är rädd att du kommer att förlora det, oroa dig inte. Posten säger att programvaran kommer att fortsätta att vara tillgänglig; men det kommer inte att få några nya funktioner - vilket har många Sparrow-användare upprörd.

När det gäller Sparrow-teamet går det med i Gmail-laget "för att uppnå en större vision". Det blir intressant att se vad de tar med till Gmail (definitivt min favorit gratis e-posttjänst).

Verges källor säger att tanken på transaktionen inte är lika mycket för att bygga en Gmail-klient för Mac. Men Google vill använda lagets erfarenhet för att förbättra Gmail-upplevelsen på alla plattformar.

Samma källor säger att transaktionen gjordes för cirka 25 miljoner dollar.