Microsoft släpper ut Windows 10 Build 10240 "RTM" Sorta

Microsoft började idag rulla ut vad som kallas "RTM" av Windows 10 idag för både långsam och snabb ringning av Windows Insiders. Du kan ladda ner det nu via Windows Update.

Enligt Gabe Auls inlägg på Blogging Windows: "Under de senaste dagarna har vi förberett våra pipeline och processer, och den här byggnaden är ett steg närmare vad kunderna kommer att börja ta emot den 7/29."

Microsoft har slutat göra nya byggnader, och har inte officiellt förklarat detta RTM. Men istället gör företaget uppdateringspaket för denna byggnad, 10204.

Denna information kommer från en betrodd källa inom företaget och som Paul Thurrott skrev om. Så här förklarar Paul det i ett nytt inlägg på sin webbplats thurrott.com:

Först en snabb titt bakom gardinen: En pålitlig källa hos Microsoft har sagt att mjukvarujättaren inte har skrivit av på Windows 10. Det sagt har det också upphört med att bygga nya byggnader och är nu upptagen med att bygga uppdateringspaket för bygg 10240. Vilket tyder på att Microsoft kanske inte ens kan förklara RTM som tidigare, det vill säga binda det till en specifik byggnad, men kan istället förklara RTM som den här byggnaden plus vissa kritiska uppdateringar.

Notera i skärmdumpen nedan att den här byggnaden heter TH1 Core 10240 - som vi antar står för "Threshold" -kodenavnet för operativsystemet.

Medan Microsoft inte officiellt kallar detta RTM (Release to Manufacturing) är det faktiskt vad som kommer att gå ut till olika säljare som Dell, Lenovo etc.

Men från och med nu till det aktuella datumet den 29: e (och därefter), kommer fler uppdateringar och funktioner att fortsätta läggas till.

Tydligen kommer det inte att finnas ISO-versioner tillgängliga för den här versionen, men de borde komma efter den officiella utgåvan.

Vi hämtar bara det nu och meddelar så snart vi kan. Om du är en insider, ladda ner den nya byggnaden och låt oss veta hur det går till dig i kommentarerna nedan.