EvolveSMS är ett fullt utvalt alternativt Android SMS App

Utveckla SMS riktar sig till dem som inte är nöjda med Android-appen som ingår som standard. Du kan också använda den nya Google Hangouts-appen som en alternativ SMS-app, men vissa tycker inte om att det är bekvämt. I själva verket kan du stoppa Hangouts från att hantera dina meddelanden.

SMS på ett annat sätt

Utveckla SMS, som du kan få gratis från Google Play Butik, erbjuder här många fler funktioner som Hangouts gör. Den har också samma Android KitKat-design som vi alla har vuxit för att känna och älska. När du startar appen för första gången blir du ombedd att arkivera gamla meddelanden. Du kan alltid få tillbaka dem, om du vill, och det gör appen snabbare. Om du har många meddelanden som är lagrade på din enhet, så är det.

Därefter märker du hur lätt det är att komma runt appen. Genom att skjuta åt höger och vänster kan du flytta mellan dina meddelanden. Om du vill svara på ett meddelande klickar du bara på textrutan längst ner på appen.

Om du vill se en lista när du försöker hitta något i synnerhet, skjut bara fingret åt vänster åt höger och så får du listan.

En bra sak är att du kan bli av med en hel tråd med meddelanden samtidigt, utan att behöva radera dem en åt gången. Klicka bara på de tre punkterna högst upp i EvolveSMS-fönstret och välj Batch arkiv i den meny som visas. Jag har aldrig haft processen att ta bort ett meddelande i taget, så det här är en välkommen funktion.

Sökfunktionerna kan du söka efter meddelanden som innehåller ett visst ord. Du kan hitta den längst upp i fönstret när du glider åt vänster till höger (samma sätt som du gör när du letar efter listan med meddelanden). Min sökterm i det här exemplet är "comanda" och, som du kan se, kommer den att finna det även om det bara är en del av ett ord.

Medan appen gör det enkelt att använda grundläggande funktioner, är det mycket mer än det som möter ögat. Om du gillar mer djup i dina SMS-appar kommer du säkert att hitta den här. Men innan du går vidare till avancerade funktioner är det värt att notera att appen också kan användas för att skicka och ta emot multimediemeddelanden (MMS). För att skicka en, starta bara ett nytt meddelande, tryck på "tre punkter" och sedan bifoga ämne. Du har nu bytt till MMS.

Om du går vidare till avancerade funktioner kan du skydda appen med ett mönster, så andra kan inte läsa dina textmeddelanden. Funktionen finns i Inställningar under Säkerhetsinställningar.

Och när man talar om inställningar kan man glida genom menyerna för att hitta flera intressanta funktioner. Meddelandet Området kan du anpassa meddelanden beroende på kontakttexten du och även välja den färg du vill att telefonens LED ska blinka när du meddelas. En personlig ringsignal kan också läggas till. Även vibrationsmönstret kan anpassas - väldigt coolt!

Om du är ett fan av emoji i dina Android-meddelanden, stöder det över 850 emojis i Android eller iOS 7-stil. Det har också fullt multimediasupport för att skicka bilder, videor och ljud.

Här täckte jag bara en handfull några av de funktioner som erbjuds i EvolveSMS. När du har installerat det på din enhet hittar du dig själv i timmar. För att göra allt, kan du köpa ett paket och ett anpassningspaket via ett köp i app. Det lägger till saker som teman, synkronisering av Dropbox-säkerhetskopiering och mer.

För att se EvolveSMS i aktion och varför jag är så glada över det, kolla in följande video:
">