Goo.gl förkortar din webbplats och genererar en skannervärdig QR-kod

Bit.ly har dominerat kortlänkbranschen ett tag nu tack vare Twitter och vänner. Under tiden har andra deltagare uppträtt som is.gd och su.pr. Nu har Google officiellt hoppat på bandvagnen. Googles URL-kortare har funnits ett tag nu, men tidigare var det bara tillgängligt med hjälp av Google Verktygsfält eller Feedburner. Idag lanserade de webbplatsen goo.gl och det integreras med resten av Googles tjänster problemfritt.

Goo.gl - Google Utan E

Den nya kortlänkwebbplatsen goo.gl fungerar som alla andra förkortare och det är lätt att använda. Inget nytt att se här, men låt oss titta på vad den har.

När du har skapat en kortlänk kommer Google hålla reda på det för dig. Om du är inloggad på ditt Google-konto sparas all din kortlänkinformation direkt på din goo.gl-sida. Bit.ly gör samma sak men det kräver också att du registrerar dig; Det är mycket bekvämare med Goo.gl eftersom nästan alla redan har ett Google-konto.

Goo.gl Genererade QR-koder

En sak som är väldigt groovy om goo.gl är att det automatiskt genererar en skannbar QR-kod för varje kortlänk som skapas. För att bara visa QR-koden för din webbadress, lägg till .qr till slutet av kortlänken .

Till exempel, om http://goo.gl/MVIf är en kortlänk för - för att skapa en QR-kod som kommer att använda den kortlänken, besök bara http://goo.gl/MVIf.qr. Den i skärmdumpen nedan tar dig till groovyHacks.com

Praktiska webbläsarförlängningar

Google Chrome

Med Chrome finns en förlängning tillgänglig som skapar en knapp nära din alternativmeny. Ett klick på knappen kommer omedelbart att ändra adressen på webbplatsen du tittar på i en goo.gl-kortlänk.

Hämta upp goo.gl-förlängningen för Chrome här: http://goo.gl/iE9r

Firefox

Firefox har också ett tillägg här: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/55308/

Det fungerar mycket på samma sätt som Chrome-tillägget.