Kära iPhoto: Jag är så glad att vi är klara

Kära iPhoto,

Jag antar att detta är adjö. Oroa dig inte. Det är inte jag, det är du. Det är okej. Jag har aldrig gillat dig mycket, ändå. Du kände alltid långsamt och besvärligt. I själva verket kan jag inte ens komma ihåg vad du såg ut, för att jag bara använde dig en handfull gånger. Var och en av dessa tider var tortyr.

Jag har aldrig varit en seriös fotograf för att investera i mjukvara som Aperture, och lyckligtvis kom OS X 10.10.3 uppdateringen till Yosemite och introducerade Photos for Mac. Det är bara så mycket bättre.

Vi båda visste att den här dagen kom. Det var bara en fråga om tid.

Mina livs minnen kommer nu att delas med foton. Det spelar bara mycket snyggare med mina andra iOS-enheter. Jag tar ett foto på min iPhone eller iPad, och det synkroniseras automatiskt till min Mac. Det är allt.

Här är mina bilder organiserade efter datum. Foton med geotagging visar relevant information, och jag kan bläddra upp och ner genom min samling för att se allt.

Bilder som delas med vänner och familj är också tillgängliga för visning. Jag kan även se de bilder som har delats med mig. Jag är ledsen, iPhoto, men du hade aldrig funktioner så här, och du gick inte någonstans. Apple måste göra det som var bäst för oss Mac-användare. Jag ångrar inget. Gränssnittet är mycket renare, och saker tycks ladda mycket, mycket snabbare.

Kom ihåg, iPhoto? Tiderna vi kämpade? Jag förbannar dig för att du tar för lång tid för en sak eller en annan. Det verkar som det bara blev värre med varje uppdatering. Trots allt tror jag inte att jag använde dig mer än några gånger.

Bilder är dock underbart. Att redigera och spela med mindre färgjusteringar är enkelt. Allt jag gör är att slå på redigeringsknappen och välj vilken typ av justering jag vill göra. Mindre färgkorrigeringar markeras med avsnittet "Justera". Det är så enkelt, men du kunde aldrig åstadkomma detta. Även Preview gick mycket mer än någon version av iPhoto.

Det är inget fint, men det får mig om, om allt jag vill göra är att uppleva en bild lite, eller justera kontrasten.

Förbättring är tillräckligt bra för min användning. Jag klickar på den, och det gör vad som helst magiska korrigeringar som det anser vara nödvändiga för mina bilder. Ibland betyder det ljusare. Andra gånger verkar det justera färgbalansen. Oavsett, för det mesta, är resultaten tillräckligt bra för mig.

Utanför någon tung redigering som är reserverad för en professionell applikation som Photoshop, kommer Photos for Mac att bli min "go-to" -programvara från och med nu. Visst, att vara fri och inkluderad på min bärbara dator är en stor del av det, men för vad jag behöver är det en perfekt match.