Going.com går bort

I juni 2009 köpte AOL både Patch Media och Going. Varje förvärv kom som en del av en plan för AOL att bredda den "lokala" strategin. För en kostnad av 10 miljoner dollar per start var det inte någon liten investering, men det var inte precis en dun i AOLs djupa fickor heller. Nu, nästan 2 år senare, gör doing.com precis det; åka iväg.

Det officiella meddelandet från Going.com grundare, Roy Rodenstein, klistras in nedan:

Till våra användare,
Först och främst vill vi tacka dig och Going community för ditt stöd och din feedback genom åren. Med dina bidrag byggde vi en mycket speciell sida som har hjälpt staden att bli en plats att bo fullt ut och har fått ordet om tusentals stora lokala händelser, artister och platser. Vi kan inte tacka dig nog!
Som en del av AOLs omriktning kommer Going att gå bort från söndagen den 1 maj 2011 .
Vi ville ge dig så mycket meddelande som möjligt så att du kan ta tag i allt du har bidragit före det datumet. Var vänlig och spara dina meddelanden, händelser, foton, profilinformation och annat personligt innehåll som du vill ha före den 1 maj.
Efter det datumet kommer Going.com att ha ett nytt hem i Moviefone and Patch som har film- och evenemangslistor på nationell nivå.
Förhoppningsvis kommer det att underlätta övergången och hjälpa dig att fortsätta att upptäcka bra saker att göra runt i stan!
Observera att Going-mobilwebbplatsen och iPhone- och Facebook-applikationerna också kommer att upphöra.
Kontakta oss gärna om du har några frågor, och tack igen.
Vänliga hälsningar,
Roy Rodenstein, medgrundare och Going Team

Så, Going.com får rostat och kastas i Moviefone och Patch. Jag tror inte att Going kommer att saknas av många, eftersom det är främst varför det stängs av. Hela idén med webbplatsen var att posta händelser, och sedan få folk RSVP till dem. För mig ser det ut som en stor stor annonsnoteringstjänst - något jag kunde göra mycket lättare på Facebook, Craigslist, Foursquare, eller verkligen någonstans. Det tog aldrig helt av och AOL främjade inte det mycket efter förvärvet. Säg adjö till Going.com, om du är medlem du har till den 1 maj för att dra data som du vill säkerhetskopiera.