Uppdatering av Windows 10 november återställd till Windows Update och MCT

Under helgen upptäckte vi att Microsoft hade drabbat den senaste revisionen av sitt Windows 10 operativsystem kallat November Update eller bygg 10586 från Media Creation Tool (MCT) webbplats. Initiala rapporter hade inte angett exakt varför bolaget drog uppdateringen i första hand.

Idag släppte Microsoft ett officiellt uttalande som klargjorde orsaken till att uppdateringen från både MCT och dess Windows Update-tjänst togs bort:

Nyligen lärde vi oss om ett problem som kan ha påverkat ett extremt litet antal personer som redan installerat Windows 10 och tillämpade novemberuppdateringen. När dessa kunder installerade novemberuppdateringen kan några av deras inställningsinställningar oavsiktligt inte ha behållits. För dessa kunder kommer vi att återställa sina inställningar under de kommande dagarna och vi ber om ursäkt för besväret. Vi arbetade för att lösa problemet så snabbt som möjligt - det kommer inte att påverka framtida installationer av novemberuppdateringen, som är tillgänglig idag.

För dem som redan har uppdaterat för att bygga 10586 har Microsoft släppt en kumulativ uppdatering som du kan använda för att återställa lämpliga sekretessinställningar.

Om du vill utföra rena installationer eller använda sina befintliga Windows 7 och Windows 8 / 8.1-produktnycklar för att utföra en ny eller på plats, kan uppgraderingar hämta uppdaterade ISO-bilder med hjälp av Media Creation Tool igen. Var noga med att kolla in vår artikel för instruktioner här.