Gmail Labs: En ny läsruta, precis som Outlook

En av mina favorit saker om Outlook är läsrutan. E-postmeddelanden kan öppnas direkt och bytas snabbt. Med Gmail måste varje meddelande öppnas individuellt eller i ett nytt fönster / flik. Visst, Gmail är inte exakt "långsamt" men med den här nya labfunktionen kan det bli ännu snabbare. Dessutom, om du har en bredbildskärm kan du nu använda något annat oanvändt utrymme.

Om du använder Outlook regelbundet har du förmodligen redan brukade ha dina e-postmeddelanden listade och sedan visade i en angränsande låda.

Så här aktiverar du Gmail förhandsgranskning av läsrutan

I Gmail öppnar du e-postinställningar med skiftnyckeln längst upp till höger i ditt fönster. Därifrån Klicka på Labs-ikonen.

Nästa Bläddra ner tills du kommer till labbet med förhandsgranskningspanelen. KlickaAktivera kula bredvid labbet och spara sedan längst ner eller upp på sidan. Förhandsgranskningslaboratoriet ska nu vara aktivt.

När du har aktiverat, högst upp till höger i Gmail-verktygsfältet visas en ny knapp som ändrar dina visningar. Precis som i Outlook har du samma 3 alternativ med Gmail:

  • Ingen delning (samma som labbet är inaktiverat)
  • Vertikal Split
  • Horisontell delning

Kolla in dem nedan!

Vertikal (klassiskt Gmail-tema)

Horisontellt (klassiskt Gmail-tema)

Horisontellt (nytt "beta" Gmail-tema)

Förhandsgranskningsrutan innehåller också en annan groovy Outlook-funktion, automatisk märkningsläsning baserat på hur mycket tid du tittar på ett meddelande. Om du vill ändra det i Gmail går du till fliken Inställningar> Allmänt och rullar ner till förhandsgranskningsrutan. Det finns inte många alternativ här, men du kan ställa in den öppnade konversationen för att läsa status omedelbart, efter några sekunder eller aldrig.

Sammantaget är det en groovy uppdatering för Gmail. Gmail är ett steg närmare att vara en online-klon i Outlook. Men viktigare är att i min dubbla widescreen-inställning använder förhandsgranskningspanelen äntligen överskottet av skärmutrymmet.