Skydda din integritet på Twitter med nya datakontroller

Twitter uppdaterade nyligen sin integritetspolicy och har infört nya datakontroller som ger mer tillgång till informationen Twitter delar om dig med annonsörer. Här är en titt på ändringarna i policyerna för delning av data samt hur du kan använda de nya kontrollerna för att hålla din information säker.

Vad har ändrats i Twitter: s sekretesspolicy?

Många ändringar har gjorts i sekretesspolicyen, men det finns tre viktiga ändringar som ska påpekas.

  • Mer datadelning. Twitter förändrar hur det delar data med vad företaget hänvisar till som "partners" men vad det egentligen betyder är annonsörer. "Vi har uppdaterat hur vi delar information som inte är personlig, aggregerad och enhetlig, bland annat genom vissa valda partnerskapsavtal som tillåter att data kopplas till ditt namn, e-post eller annan personlig information - men bara när du ger din samtycke till de här partnerna "skriver bolaget i sin bloggpost om sin informationsdelningspolicy.
  • Webdata lagras längre. Twitter använder cookies för att lagra information om din verksamhet när du besöker webbplatsen. Vid denna skrivning lagras data i 10 dagar. Från och med den 18 juni kommer din information att sparas i 30 dagar.
  • Spåra inte stöds inte längre. De flesta webbläsare har en spårningsinställning som du kan aktivera för att stoppa annonsörer från att spåra din webbhistorik. Tyvärr fungerar det bara på webbplatser som stöder det. Twitter brukade respektera branschstandarden, inte spåra, men inte mer. Företaget säger att Twitter har avbrutit stöd från webbläsarens preferens. Medan vi hade hoppats att vårt stöd för Spåra inte skulle anfalla industrins adoption antogs en branschstandard metod att spåra inte. Vi erbjuder nu mer granulära sekretesskontroller. "

Denna nya integritetspolicy träder i kraft fram till nästa månad - den 18 juni. De nya kontrollerna är dock tillgängliga nu så att du kan välja bort det personliga annonsprogrammet nu och vara före spelet.

Ny Twitter Sekretessinställningar

Om du vill ändra beteendet hos personliga annonser eller helt bortse från helt, gå till sidan Anpassning och datainställningar. Sedan, högst upp på sidan, välj knappen Avaktivera alla . Se även till att rulla ner till undersidan av sidan och klicka på Spara ändringar .

Om du använder mobilappen, huvudpersonalisering och data och avmarkera det du inte vill ha, eller stäng av Personaliserings- och dataomkopplaren högst upp. Det verkar som om opt-out-valet inte synkroniseras mellan webbplatsen och mobilen. Så, du vill kontrollera båda och göra lämpliga ändringar.

Twitter förklarar också "Vi utökar din Twitter-data för att ge dig den mest transparenta tillgången till din Twitter-information hittills, inklusive demografiska och ränteuppgifter, och annonsörer som har inkluderat dig i deras skräddarsydda publik på Twitter. Varje kategori av data kommer att markeras tydligt och du kommer att kunna visa eller ändra dessa uppgifter direkt. "

Medan företaget verkar vara mer aggressivt när det gäller att rikta in användare med annonser, tillhandahåller det också de verktyg vi behöver för att välja bort. Nästa gång du loggar in på Twitter visas det ett meddelande som visar ändringarna. Fortfarande kommer många användare förmodligen bara att klicka eller knacka för att avfärda det. Då kommer de inte att veta om förändringarna i policyen - och det är en win för Twitter och det är "partners".

Vad tycker du om den nya integritetspolitiken som implementeras av Twitter? Planerar du att selektivt välja bort spårning eller inaktivera det helt och hållet? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.