IGoogle Shutting Down: Topp 5 Alternativ

Tillbaka i maj 2005 lanserade Google sitt hemsida personaliseringssystem, iGoogle. 8 år och några udda månader senare har sökmotorns jätte beslutat att stänga av tjänsten och allokera resurserna på andra ställen. Var du en fan av iGoogle? Om så är fallet kan du vara intresserad av alternativen nedan. De flesta av dessa hemsidor är relativt identiska med bara några olika funktioner. Var och en är värd att ta en kort tur för att upptäcka vilken som passar dig bäst.

ProtoPage

Bland de tillgängliga alternativen är ProtoPage en av de äldsta. Det har funnits före 2005 och har en solid track record. ProtoPage erbjuder ett flertal anpassningsalternativ och håller processen enkel genom att använda drag och släpp i webbläsaren. Allt läggs till hemsidan via widgets och varje uppsättning kan organiseras med flera flikar. RSS-flöden kan kombineras från flera källor i en enda widget, vilket är trevligt för att hålla liknande nyheter organiserade.

Netvibes

När det gäller en polerad och visuellt tilltalande presentation, vinner NetVibes händerna nedåt. Det erbjuder några bonusfunktioner som analytisk övervakning av trender och idéer som sprider sig om internet. Dess extra verktyg är särskilt användbara för varumärkesbyggande av en online-närvaro. Övergripande anpassning av widgets på sidan är tillräcklig men kan lämna dig som vill ha mer efter att ha provat några av alternativen. Men en egenskap som inte får förbises är läget "läsare" som försöker spegla Google Reader i funktionalitet.

StartMe

Behöver internet storskaliga knappar och widgets vara användbara? StartMe tycks inte tro det. Allt som läggs till på sin egen hemsida är inte större än en ikon och en textrad. Men för dem som inte kan leva utan widgets lovar utvecklarna av tjänsten att lägga till dem snart. Med ett rent minimalistisk tillvägagångssätt tjänar StartMe enkelt sin plats på den här listan. Instruktioner för migrering från iGoogle till StartMe finns här.

igHome

NetVibes är förmodligen den mest likartade iGoogle ur gruppen. Det är nästan en komplett klon. det går till och med så långt som att marknadsföra sina egna webbplatstiteltaggar som "iGoogle-alternativet". Efter att Google har stängt meddelandet har emellertid igHome upplevt extrema prestandafrågor på grund av den enorma tillströmningen av nya användare. Utvecklarna lägger för närvarande fler servrar för att hantera detta, så några problem kommer förhoppningsvis att vara kortlivade. Om du letar efter samma gamla samma gamla, kan det här vara hemsidan för dig.

Awesome New Tab Page

Den här startsidan för internet kommer i form av en Chrome-tillägg som lagrar alla dess data i din webbläsare. Det är gränssnittsstil påminner om Windows 8 och plattorna är fullt anpassningsbara. Nackdelen är RSS-flödena är inte lika söta, men om det inte är så är Awesome New Tab-sidan värt en titt, eftersom dess widgets överväger alla andra iGoogle-alternativ.

Bonus: Min Yahoo!

Speciellt som svar på Google stänger sin hemsida service, Yahoo! har förnyat sin egen smak av hemsida personalisering. Min Yahoo! är inte ny på scenen, men dess välbehövliga ansiktslyftning gör det äntligen en värdig tävlande som kan stapla upp mot de andra alternativen. Detta markerar första gången sedan 2008 att Yahoo! har uppdaterat tjänsten.

Använder du ett bra iGoogle-alternativ inte på den här listan? Vi skulle gärna höra vad du tycker om det i kommentarerna nedan!