Amazon Cloud Player Scan och Match

Med en cue från Apples iTunes Match lanserade Amazon nyligen sin egen liknande tjänst som heter Scan and Match. Det kommer att skanna din dator och matchas till Amazons katalog över kvalificerade låtar. Filerna streamas sedan till din dator eller enhet vid 256Kbps MP3.

Amazons Scan and Match-teknik sparar mycket tid, eftersom du inte längre behöver ladda upp alla dina sångfiler. Det kommer att skanna efter alla musikfiler på hårddisken, inklusive din iTunes-bibliotek och Windows Media Player-katalog. Amazon kommer också att uppgradera filer med lägre kvalitet upp till en högre kvalitet på 256 Kbps bitrate. Uppgraderingen innehåller tidigare uppladdade låtar.

Tjänsten låter dig ladda upp upp till 250 låtar gratis och är $ 24.99 / år för premium-tjänsten som låter dig lagra 250 000 låtar.

Logga in på Amazon Cloud Player. Du får se följande meddelande om du inte har loggat in på ditt konto om ett tag.

Sedan på Amazon Cloud Player-sidan klickar du på Importera ditt musik.

Du kommer att bli ombedd att hämta och installera det nya Amazon Music Importör-verktyget. Detta ersätter det gamla MP3 Uploader-verktyget. Om du har programmet MP3 Uploader på din dator, klicka på Ersätt när du börjar installera.

Sedan skanna din dator automatiskt för all musik på ditt system eller leta efter det manuellt. De flesta användare kommer att vara bra genom att klicka på Start Scan. Men om du är som jag och har ett komplext musikhanteringssystem, vill du klicka på Bläddra manuellt.

Huvuddelen av min samling finns på min hemserver, och det låter mig manuellt lägga till den platsen för att skanna. Jag kunde göra det med iTunes Match också, och jag är glad att se alternativet med Amazons Scan and Match.

Vänta medan din musiksamling samlas in.

Efter att skanningen är klar visar den resultatet av det som hittades. Klicka på Importera alla eller välj den musik du vill importera manuellt.

Vänta sedan medan din musik importeras till ditt Cloud Player-konto. Den tid det tar varierar beroende på storleken på din samling.

Kom ihåg att det inte laddar upp varje spår separat, men matchar dem till sin katalog på över 20 miljoner spår. Så processen är mycket snabbare. Jag kommer ihåg när jag ladde upp några tusen spår till Google Musik och det tog dagar att ladda upp allt.

En annan sak att påpeka är att Amazon Scan och Match stöder många filtyper. Enligt Amazonas webbplats stöds följande filtyper.

  • .mp3 -Standard-icke-DRM-filformat (Innehåller Amazon MP3 Store-inköpta filer)
  • .m4a -AAC-filer (Windows och Mac, inklusive iTunes-köpta filer) och Apple Lossless-filer * (endast Mac OS)
  • .wma * -Windows Media Audio-filer (endast Windows)
  • .wav * -Unkomprimerade musikfiler
  • .ogg * -Ogg Vorbis ljudfiler
  • .flac * -Free Lossless Audio Codec-filer
  • .aiff * -Audio Interchange Audio Format

När dina låtar matchas på Cloud Player kan du lyssna på dem från din favoritbläddrare på din dator. Kindle Fire eller någon Android eller IOS-enhet som stöds.

Med Amazon Cloud Player-appen kan du lyssna på dina låtar från molnet, eller låtar du har lagt på den lokala enheten.